2017. jún 06.

Tippek a megfelelő elektromos fogkefe kiválasztásához

írta: MarketWorld webáruház
Tippek a megfelelő elektromos fogkefe kiválasztásához

Naponta kétszer két perc az elektromos fogkefével is

marketworld_elektromos_fogkefe.jpgHáztartási berendezéseink, bár jelen eszközünkre ez a kifejezés elsőre visszásnak tűnhet, nem csak a szőnyeget tartják tisztán vagy ruháinkat, hanem a személyes higiéniánk megtartásban is segítenek. Az elektromos fogkefét, aki egyszer kipróbálja, az soha többet nem akar a hagyományos fogkefével fogat mosni. Mint ahogy minden műszaki eszközünkre, az elektromos fogkefe használatára is oda kell figyelnünk, hogy meghosszabbítsuk élettartamukat, és kihasználjuk előnyüket.

Mossa fogait a fogkefe működésének megfelelően

Körültekintően tisztítsa meg a hátsó, rágófogait is, de ne feledje, hogy ezek a fogkefék arra lettek kifejlesztve, hogy alaposan végezzék a dolgukat, így felejtsük a hagyományos fogkefe által belén rögzült mozdulatokat. Hagyjuk, hogy ezt a fogkefe megtegye helyettünk.

Megfelelő tárolás

Az elektromos fogkefét függőleges helyzetben, és soha ne lefedett állapotban tárolja. A meleg környezet táptalaja a baktériumok szaporodásának, ami jelen esetben azt jelenti, hogy a fogkefe nem éppen éri el az alapos szájhigiénia fogalmát, ha tele van baktériumokkal.

Fogkefefej rendszere cseréje

Cseréljük a fogkefefejet négyhavonta vagy ha azt látjuk, hogy időközben a sörték már megkoptak.

Megfelelő méret

A fogkefefejnek használat közben kényelmesnek kell lennie és alkalmazkodnia kell a fogaink méretéhez. Nem véletlen, hogy gyermekeknek is külön kifejezetten az fogaik méretének megfelelő fogkefét ajánlanak a fogorvosok.

Nyomóerő

Túl nagy nyomást ne fejtsünk ki fogmosás közben, mert felsértheti ínyünket. Sok újabb modell már olyan érzékelőt tartalmaz, amely jelez, ha túl nagy erőt fejtenénk ki.

Extra funkció és alaposabb tisztítás 

Az elektromos fogkefék hatásfokát lehet még magasabb szintre emelni, mindez attól függ, hogy milyen ápolást igényelnek a fogai. A szájcenterek elektromos fogkefével és szájzuhannyal is rendelkeznek, így ebben az esetben nem kell külön-külön eszközzel rendelkezni. A szájzuhany előnye, hogy erős vízsugarat nyom a fogak közé, így a nehezen elérhető közöket is megtisztítja. Ideális választás azoknak, akiknél fogíny probléma jelentkezett. 

 

oralbfogkefe.jpg

 

Amennyiben alapos tisztítást akarunk végezni a szánkban, két percig szükséges mosni a fogunkat. A fogorvosok javaslata, hogy képzeletben osszuk negyedekre fogsorunkat, és minden negyedre szánjunk 30 másodpercet, így kellő időt fogunk fordítani szánk minden pontjára. Az elektromos fogkefék beépített időzítővel bírnak, amelyek már jeleznek is, ha letelt a szájhigiéniánkra szánt 2 perc.

Szólj hozzá

online egészség szépségápolás fogkefe műszaki fogmosás rendelés online áruház műszaki cikkek oralb elektromos fogkefe marketworld