2017. júl 31.

Fogkefefej cseréjének gyakorisága

írta: MarketWorld webáruház
Fogkefefej cseréjének gyakorisága

Az elektromos fogkeféhez tartozó fogkefefejet 3 havonta ildomos cserélni, de senki ne gondolja, hogy a hagyományos fogkefére nem ez a szabály vonatkozik.

marketworld_fogkefefej_1.jpg

A sörték lehetnek rövidebbek, lehetnek hosszabbak, lehet a végük lekerekített vagy éppen szögletes, sőt mi több még a színük is más és más lehet, de nekünk egységben kell rájuk tekinteni, mert csak így beszélhetünk fogkefefejről.

marketworld_fogkefefej_4.jpgA sörtéket bár hosszú távú használatra tervezték, ami ellenáll a több ezer ismétlődő mozgásnak, ezek az eszközök sem tartanak örök időkig. Használat során ezek értelemszerűen roncsolódnak, így egyenesen arányosan az eredményességük is csökken. Ahogyan az autónkon is cserélünk abroncsot, mert elhasználódott, úgy járjunk el ugyanúgy a fogkefénkkel is.

A fogkefefej kopása nem feltétlenül a sörték hosszán, avagy formáján vehető észre, méretükből adódóan ez igen nehézkesen észrevehető, ellenben az már szemmel látható, hogy a sörték elválnak egymástól, megpuhulnak, mi pedig érezzük, hogy nem olyan eredményes fogmosás, mint ahogy szeretnénk. Hasonlítsa össze a használt fogkefét egy újjal. Látja a különbséget? Akkor dobja el a régit, és kezdje használni az újat.

Ne jusson el a fogkefe haláláig, lehetőleg tartsa észben, hogy mikor kezdte el használni, így tudni fogja a csere idejét is. Természetesen, ha a pin kódok mellé nem akarja még a fogkefe cseréjének idejét is megjegyezni, akkor jegyezze fel valahová a soron következő csere időpontját.

marketworld_fogkefefej_3.jpgA fogorvosok azt javasolják, hogy az optimális időtartam a 3 hónap, természetesen, ha 1-2 hétnél tovább használjuk, attól még nem fog összedőlni a világ, de ez legyen a végső határidő. Ha erővel mosunk fogat, nagyobb erőt fejtünk ki rá, akkor gyorsabb lesz a kopás és a cserére szánt idő is le fog rövidülni.

Az Oral-B vagy a Philips Sonicare fogkefefejek segítségünkre vannak, mert a sörték egy része kék színű, melyek viszont a használat során elhalványulnak, mintegy mutatóként jelezve, hogy megérett a cserére. Azonban ne csak ez legyen mérvadó, lehetséges, hogy eleve kék színű a sörte, ami nem fog soha kifakulni, ellenben a szálak már minden irányba állnak, ebben az esetben ezt kell figyelembe venni.

www.marketworld.hu/elektromosfogkefék

www.marketworld.hu/fogkefefej

Szólj hozzá

egészség szépségápolás fogkefe fogmosás rendelés online áruház fogápolás műszaki cikkek szájhigiénia elektromos fogkefe marketworld