2017. sze 25.

Hogyan tegye jobbá borotvája működését?

írta: MarketWorld webáruház
Hogyan tegye jobbá borotvája működését?

Kicsit húz, kicsit tép? Ezek lehetnek a tünetei a már nem optimálisan működő, elhanyagolt borotvának. Nem a borotvával van a baj, csak nem volt megfelelő a karbantartva, ami meghosszabbította volna az elektromos borotva élettartamát.

 

marketworld_borotva_blog.jpg

Mutatunk néhány tippet, hogy kevés erőfeszítéssel, ámde kellő odafigyeléssel hogyan lehet meghosszabbítani az elektromos borotva élettartamát, hogy ne csak tovább tartson, de a maximális teljesítményt is nyújtsa.

Tisztítsa meg minden borotválkozás után

 

Minden borotválkozás után tisztítsa meg a borotvafejet úgy, hogy kiszedi a pengék közé szorult szőrszálakat. Egyszerűen csak szedje le a vágófejet, és az ujjaival, óvatosan simítsa végig, hogy a lehető legtöbb beragadt szőrszálat ki tudja szedni. Amennyiben a borotvafej mosható, helyezze csapvíz alá és öblítse le meleg vízzel, majd pedig alaposan szárítsa meg. A szárítás elhagyása komoly károkat okozhat a pengén a folyamatosan megjelenő vízkövektől, így erre a lépésre is figyeljen oda.

philips_szaraz_elektromos_borotva.jpg

 

 

Alapos tisztítás és zsírtalanítás

 

Minden alkalommal, amikor borotválkozik, a bőrsejtek és a bőrön lévő  természetes olajok összegyűlnek a pengéken. Ha ezeket rendszeresen nem távolítják el, akkor ez a ragacsos szennyeződés csorbítja a pengét élét, eltömíti a pengék közötti részeket, ami megterheli a motort és hosszútávon meghibásodáshoz vezet.  

A legjobb, ha hetente legalább egyszer manuálisan tisztítja meg borotváját oly módon, hogy emelje ki a borotvafejet, és kis kefével lazítsa fel a lerakodást. A legjobb a borotvákhoz kapott gyári kefe, melynek keskeny sörtéi hozzáférnek a vágófej körüli részekhez. Ha nem rendelkezik ilyennel, akkor bármilyen ecset a megfelel a célnak.

philips_korkestisztito_folyade.jpg

 

Tartsa szárazon, ha nincs használatban

 

Még a nedves elektromos borotvák károsodnak, ha folyamatosan éri a nedvesség. A vízzel való folyamatos érintkezés nem csak az elektronikát károsítja, de a pengék éle is csorbát szenvedhet, ezért ügyeljen arra, hogy használat után szárazon legyen tartva a készülék.

Ne merítse vízbe

 

Számos borotva kifejezetten vízálló, de ez nem azt jelenti, hogy jót tesz a készüléknek, ha a kádban való lubickolás során a víz alá nyomjuk. A készülék állandó, tartós, vízzel történő érintkezés a belső alkatrészek károsodásához vezethet.

philips_nedves_es_szaraz_elektromos_borotva.jpg

 

Frissítse rendszeresen a pengéket

 

A tompa pengék kellemetlen, és fájdalmas perceket tudnak okozni. Egy érdekes tény, hogy 18 hónapnyi használat után egy futballpálya mennyiségű szőrszálat vág egy borotva. Éppen ezért javallott 12-18 havonta felfrissíteni a borotva pengéit, mellyel újból maximális lesz az eredmény.

philips_korkes.jpg

 

Kukába a sérült alkatrésszel

 

A sérült vagy elhasználódott alkatrészeket sok gondot okozhatnak, így ezeket cserélje le mielőbb, mielőtt további problémát indítani el a készülék teljes egészében. Az elektromos borotvákhoz minden gyártó esetében van lehetőség alkatrészek, borotvafejek beszerzésére.

 

www.marketworld.hu/elektromos_borotva

Szólj hozzá

online szépség borotva szépségápolás műszaki online áruház műszaki cikkek férfi szépségápolás elektromos borotva marketworld ápolt szakáll