2020. aug 18.

Hangolódj, közeledik az iskolakezdés!

írta: MarketWorld webáruház
Hangolódj, közeledik az iskolakezdés!

Tippek minden korosztálynak a gördülékeny készülődéshez

Mindössze pár hét, és minden közoktatásban résztvevő diáknak megkezdődik a 2020/21-es tanév. Bizonyára mindenkinek furcsa lesz visszaszokni a megszokott kerékvágásba a hosszú kiesés után, de adunk néhány tippet a sikeres (újra)kezdéshez és a hatékony tanuláshoz.

iskolakezdes1.jpg

forrás: freepik.com


Spórolás

Bármennyire furcsán is hangzik, ebben az időszakban is spórolhatsz. Az iskolatáskák, tolltartók és egyéb iskolai eszközök beszerzése esetén, amivel lehet, várd meg a szeptember közepét, mivel akkor szoktak kezdődni a nagy leárazások a szükséges termékkategóriákban.

iskolakezdes2.jpg

forrás: freepik.com

Tanulósarok

Otthoni tanuláshoz válassz ki egy sarkot a szobádban, vagy ha van rá lehetőséged a lakás egy másik pontján, és rendezd be úgy, hogy alkalmas legyen arra, hogy zavartalanul magadba szívhasd a tudást! Jó, ha a tanulósarok íróasztallal felszerelt, és annál ülve tanulsz, hiszen például ágyon fekve, laptoppal a kézben nyugalmi helyzetbe kerülsz, lelassul a vérkeringésed és könnyedén elálmosodsz. De bármilyen testhelyzetet is választasz, ügyelj rá, hogy kb. fél óránként megmozgasd a tagjaidat: csinálj néhány fej- és karkörzést vagy lépcsőzz egyet a házban, illetve szellőztess, mert a friss levegő is serkentőleg hat az agyra. Ha pedig nem bírod agyserkentők nélkül a tanulást, egy termoszt is készíts be a tanulósarokba, és töltsd fel kávéval, teával.

Szerezz be néhány olyan kütyüt is, amik megkönnyítik az életed. Tárold külső merevlemezen vagy pendrive-on a jegyzeteidet, különböző dokumentumokat, hogy ne a géped memóriáját terheld velük. Általában egy nyomtató is jól jön, ráadásul nem csak akkor tudod hasznosítani a készüléket, amikor tanulásra kerül a sor.

iskolakezdes3.jpg

forrás: freepik.com

Egy asztali számítógép vagy laptop is helyet kaphat az asztalon. Egyetemistáknál ennek nagyobb jelentősége van a különböző beadandó dolgozatok írása miatt. Persze mondanunk sem kell, hogy érdemes csak azokat az oldalakat megnyitni, amelyek valóban a tanulást szolgálják. Ha laptopon szoktál jegyzetelni is az órákon, akkor praktikus kiegészítő számodra egy laptoptáska is. Emellett olvasáshoz kényelmes beszerezni egy e-book olvasót, hiszen könnyű tárolhatósága révén bárhova magaddal viheted.

Tanulást segítő applikációk

Nem szükséges félretenni az okostelefont és a tabletet tanulás közben. Természetesen nem arra gondolunk, hogy a közösségi oldalakat kell böngészni, hanem léteznek olyan applikációk, melyek elősegítik a tanulást. Próbálj ki néhányat, biztosan találsz olyat köztük, ami tetszeni fog. Egy kis segítséget nyújtunk alább a legjobban használható appokhoz.

Nyelvtanuláshoz például kitűnő alkalmazás a Duolingo, amely szórakoztató módon segít elsajátítani az általad kiválasztott idegen nyelvet. Az alkalmazásban figyelemmel kísérheted saját fejlődésed, azonnali értékelést kapsz a megoldott feladatra, illetve az új szavak, kifejezések, nyelvtani szabályok elsajátításával virtuális érméket nyerhetsz, és új szinteket nyithatsz meg az applikációban, így fokozatosan elmélyülhetsz az adott nyelv rejtelmeiben, és friss tudással vértezheted fel magad.

iskolakezdes5.jpg

forrás: freepik.com

Akinek a történelem okoz nehézségeket, az segítségre lelhet a Magyar História nevű appban, ami hazánk történelmének mindenki által ismert alakjait és korszakait vonultatja fel a honfoglalástól a rendszerváltásig.

Jegyzeteléshez és időbeosztáshoz az Evernote szolgáltat platformot, az alkalmazás számos hasznos funkcióval bír: használható magnóként, emlékeztető is beállítható rajta, valamint felvihetőek benne a tennivalók, illetve jegyzet is készíthető vele. A School Plannert bármely korosztály számára ajánljuk, az app segít rendszerezni az iskolai teendőket, segítségével biztosan nem felejtesz el egy házit, vizsgát vagy bármi más feladatot, amit határidőre kell elkészíteni.

Mindemellett meríthetsz ötleteket a Tumblr-ön fellelhető studyblogokról, amelyeken minden tanulással kapcsolatos dolgot megtalálsz a legesztétikusabban berendezett tanulósarkokról készült fotóktól kezdve a legjobb tanulási módszerekről szóló posztokig.

iskolakezdes4.jpg

forrás: freepik.com

Pihenőidő

Kutatók kimutatták, hogy az agy pihenés közben is aktív, főleg emlékezetes feladatok végzése közben, így rendkívül fontos, hogy tanulás közben bizonyos időközönként szünetet tarts. Illetve a hosszabb pihenők, hétvégi lazsálások mellé is szerezz be néhány kiegészítőt! Ha zenehallgatással tudsz leginkább kikapcsolni, gondoskodj minőségi fej-, fülhallgatóról vagy bluetooth hangszóróról. Amennyiben a filmezés, sorozatozás a Te asztalod, nézz szét hordozható DVD-lejátszóink, TV-készülékeink között!

iskolakezdes6.jpg

forrás: freepik.com

 

Sok sikert kívánunk mindenkinek az idei iskolakezdéshez!

Szólj hozzá

tanulás iskola tippek iskolakezdés műszaki cikkek marketw