2019. nov 14.

Hogyan legyél tudatos vásárló Black Friday-kor?

írta: MarketWorld webáruház
Hogyan legyél tudatos vásárló Black Friday-kor?

10+1 hasznos tipp a fekete pénteken vásárlóknak

Melyik az a nap az évben, amikor emberek tömege fejvesztve rohan az üzletekbe vásárolni a kedvezménytől elkábulva? 2019-ben már nem kell túl sokat gondolkodni a válaszon, mindenki tudja, hogy a már majdnem nemzetközi ünnepként számon tartott Black Friday-ről van szó.

forrás: freepik.com

 

A Black Friday története

A szóban forgó vásárlási esemény az év egyik legfontosabb kereskedelmi momentumává nőtte ki magát az évek folyamán. A Black Friday Amerikából származik, ahol a hálaadás ünnepe mindig november negyedik csütörtökére esik, a bevásárlónap pedig az utána következő péntek.

A Black Friday kifejezés kezdetben csak negatív jelentéssel bírt, így nevezték az 1869-es pénzügyi válságot. Majd az 1960-as évektől Philadelphiában kezdték használni a sűrű forgalomra utalva, hiszen a Black Friday-jel indul meg a téli bevásárlószezon. Ez pedig hatalmas tömeggel, közlekedési dugókkal és fejetlenséggel járt.

forrás: freepik.com

 

A MarketWorld sem marad ki a Black Friday kedvezményözönéből, idén is gigászi akciókkal készülünk. Termékkategóriák, amik biztosan benne lesznek kínálatunkban: szórakoztató elektronika, háztartási kis- és nagygépek, porszívók, szépségápolási eszközök és még sok minden más.

Amennyiben nincs ötleted, hogy miként készülj fel a Black Friday-re, összeállítottunk egy tízpontos listát, ami mankót nyújt az előkészületekhez.

forrás: giphy.com

 

10+1 hasznos tipp, ha Black Friday-kor vásárolsz:

1. Első körben egyszerű dolgod van – akár a JOY-Napok alkalmával, járd körbe a lakásod, hogy lásd mik azok a dolgok, amikre szükséged van.

2. Készíts papíralapú listát ezekről a dolgokról vagy ha a telefonodba jegyzetelve csinálod, még annak az esélye is kisebb, hogy otthon felejted azt.

3. A listakészítés részeként hasznos lehet, ha utánajársz azoknak a termékeknek, amelyekre igényt tartasz. Olvass az interneten termékajánlókat, leírásokat, valamint vásárlói véleményeket! Sőt, ha nagyon biztos akarsz lenni a dolgodban, videókat is nézz, rengeteg termékteszt is fellelhető a web bugyraiban!

4. Nézz utána a kiszemelt termékek árainak!

5. Feltétlenül mérlegelj! Ne költs feleslegesen vagyonokat olyan dolgokra, amiket később nem használsz majd! Ne hagyd magad manipulálni, ne dőlj be minden jól hangzó reklámnak!

6. Ellenőrizd, hogy melyek azok az üzletláncok, ahol lehetőséged van online vásárlásra! Előfordulhat, hogy csak olyan termékekre van szükséged, amelyeket beszerezhetsz webáruházakból. Ebben az esetben szerencsés vagy, hiszen tengernyi időt és energiád spórolhatsz.

7. Ha azok közé tartozol, akik vásárolnak külföldről, és szeretsz kísérletezni, használj mobilos applikációkat, például az eBay és az Amazon is rendelkezik ilyen szolgáltatással.

8. Ügyelj a környezettudatosságra! Legyen nálad vászonszatyor, amiben könnyedén elférnek kisebb méretű termékek, így nem sokszorosodik háztartásodban a nejlon zacskók száma.

9. Amennyiben lehetőséged van rá, vásárolj helyi érdekeltségű termékeket! Ezáltal igazán tudatos vásárlóvá léphetsz elő, hiszen így környezetedet is véded, mivel a helyi termékek szállításához nincs szükség különböző, akár több országon átívelő környezetszennyező tevékenységre.

10. A Black Friday-re való készülődés részeként böngészd át a boltok online felületeit! Ez meglehetősen fontos, hiszen vannak üzletek, ahol a Black Friday-t más akciók is megelőzik/követik. Remek példa erre webáruházunk, ahol a novembert záró eseményt egyedi árleszállításunk, a Green Friday követi november 29. és december 2. között, így két héten keresztül spórolhatsz velünk.

10+1. Kerüld a csalókat! Győződj meg róla, hogy az akciós termékre van garancia, ellenkező esetben gyanús a szituáció, illetve ha egy üzlet kevés terméket von be az általánosnak hirdetett akcióba, szintén aggodalomra ad okot.

forrás: giphy.com

 

Ne feledd, a vásárlási szezont megnyitó őrület, vagyis a Black Friday 2019. november 22. és 25. között zajlik! A visszaszámlálás már elkezdődött.

Szólj hozzá

vásárlás akció kedvezmény tippek webáruház fekete péntek black friday műszaki webáruház marketworld