2021. júl 27.

10 tuti tipp kis konyha berendezéséhez

írta: MarketWorld webáruház
10 tuti tipp kis konyha berendezéséhez

Nyisd ki a teret lakásod egyik legfontosabb szegletében!

Sütés-főzés, tárolás, esetleg mosás és még megannyi házimunka és tevékenység, amelyekre minden nap használjuk a konyhát otthonunkban. Ha te is azok közé tartozol, akiknek egy kis légterű konyha vagy főzőfülke van a lakásában, és tanácstalan vagy, hogy miként használhatod ki jobban a teret, akkor javasoljuk, hogy alább böngészd végig tippjeinket!

97ac7505ea784c72605c3120e85f2be2.jpg

forrás: pinterest.com



• Engedj be annyi természetes fényt, amennyit csak lehet!

Ezen nincs is mit magyarázni. Ha olyan szerencsés helyzetben vagy, hogy van ablak a konyhán, akkor a szellőztetés és a természetes fény kérdése is megoldott. Azonban a kis lakásokban jellemzően amerikai konyhás nappali van kialakítva, ahol a főzőfülke vagy konyha rész nem feltétlenül rendelkezik külön ablakkal. Ebben az esetben szereld fel a konyhát minél több különböző fajta fényforrással! Továbbá jó trükk, ha sok világos színt használsz a helyiség berendezése során.

62m2_es_lakas_tetoteri_haloszobaval_friss_vilagos_berendezes_dekorbeton_fa_tegla_07-750x500.jpg

forrás: pinterest.com



• Keskeny háztartási gépekkel szereld fel a konyhát!

Bármennyire is kényelmes lenne egy side-by-side hűtővel a konyhában, vagy akár egy 16 terítékes mosogatógéppel, ezekről sajnos le kell mondanod egy kis konyhában. Aggodalomra azonban semmi ok, a probléma egyszerűen orvosolható például egy keskeny kivitelezésű mosogatógéppel vagy mosógéppel (amennyiben a konyhában tartod a készüléket) sőt, a legjobb, ha ezekből mind beépíthetőt választasz. Ha extra kevés szabad felület áll rendelkezésedre, akkor a főzőlappal is spórolhatsz, dönts egy kétzónás modell mellett!

1558421749771_iot0717hquee10.jpg

forrás: homestolove.com.au

• Készíttess egyedi konyhabútort!

Ha az anyagi helyzeted megengedi, csináltass egyedi konyhabútort, vagy vásárolj olyan előre gyártott bútort, melynek darabjai könnyen variálhatóak. Emellett az sem rossz módszer, ha optikailag nagyobbá teszed a teret például nyitott polcrendszerek használatával. Így főzés közben könnyedén megtalálsz minden eszközt, amire szükséged van. Azt azonban ne feledd, hogy ennek a módszernek akad hátránya is. A kint tárolt eszközök, edények hamarabb porosodnak, valamint rendkívül ügyelned kell az esztétikus elrendezésükre, hiszen ebben az esetben nem lesznek ajtó mögé rejtve a tárgyak.

b54d6cf8bca71363253755cb1166dc24.jpg

forrás: pinterest.com



• Az U- vagy L-alak a kulcs.

A kis terekhez leginkább a fent említett formákban érdemes berendezni a konyhát. Ha az U-alak áll rendelkezésedre, akkor a több teret ezúttal is használd praktikusan, de ebben az esetben például lehetőséged van arra is, hogy akár egyszerre több személyre is tálalj.

southern-eclectic-cottage-folkway-design-and-wares-co-img_d2c1fcc10bef0e74_4-5812-1-3f6a5d5.jpg

forrás: houzz.com



• Trükközz a polcokkal!

Az előző pontban említettük a polcrendszereket, ezt a vonalat tovább fűzve javasoljuk, hogy a fűszereket tartsd kis, látványos tartókban. Kínálatunkban találsz forgatható állványos, de polcos elrendezésű fűszertartót is. Továbbá használj falra szerelhető fogasokat a nagyobb merőkanalak, szedők tárolásához, ezek szintén segítenek a hasznos térkihasználásban. A lényeg, hogy minél inkább kihasználod az üres felületek adta lehetőségeket, annál otthonosabb lesz a konyha.

diy-wall-mount-spice-rack-img_9829-550x825_jpg.png

forrás: pinterest.com



• Az étkezőt nyisd egybe a konyhával!

Az is komoly optikai csalódást eredményezhet, ha az étkező és a konyha egy légtérben van. Ezáltal nemcsak konyhád tűnik majd nagyobbnak, de ha vendégeid vannak, akkor őket elkápráztathatod a praktikus berendezéseiddel.

modern-kitchen-design-with-nobody-it.jpg


• A háztartási nagygépek, szekrények tetejére is pakolj!

Ne becsüld alá a maradék helyet, ami a konyha fő elemei és a plafon között marad! Vásárolj stílusos tárolókat, amelyekbe a ritkán használt eszközöket pakolod. Ezeket bátran elhelyezheted a konyhaszekrény és a nagygépek tetején, ezzel is kihasználva az üres teret.

81b21cc439fa4f259bf5368ee8375d82.png

forrás: onekingslane.com



• Szerezz be egy mobil tárolót!

Egy mozgatható tárolóval is teret nyerhetsz, de akár főzés közben is hasznosíthatod a gurulós szekrényt, illetve tálalás közben is profitálhatsz a használatából.

prod_1671517012.jpg

forrás: sears.com



• Rejtett kuka

Ha beépített szekrény van a konyhában, akkor az egyik ajtó belső részére érdemes rászerelni a kukát. Ezzel esztétikailag is nyersz, hiszen nem lesz szem előtt a szemetes, másrészt pedig helyet is spórolsz a módszerrel.

5fb811bbc55655f85a5d265ee368cd42.jpg

forrás: pinterest.com



• A lényeg: kreatívan!

Mint azt az utolsó képen is láthatod, jó teret engedni a kreativitásnak. Meríts ötletet az ilyen megoldásokból nemcsak akkor, ha bortartóról van szó, hanem minden berendezés kapcsán.

111c6bf654eefda33c96ebaa31ad157d.jpg

forrás: pinterest.com



Reméljük, hogy tudod hasznosítani tippjeinket, és többé nem okoz akadályt a kevés hely konyhádban.

orange_photo_clean_corporate_organization_history_timeline_infographic.jpg

Tekintsd meg itt az összes eszközt/háztartási gépet, ami jól jöhet konyhád berendezéséhez.

Szólj hozzá

konyha háztartás otthon konyhabútor háztartási gépek konyhaszekrény konyhai eszközök műszaki webáruház konyhai gépek konyhai kiegészítők kis konyha marketworld l alakú konyhabútor