2017. jún 29.

Hiányozhatatlan kerti eszközök

írta: MarketWorld webáruház
Hiányozhatatlan kerti eszközök

Nem kell több hektáros földesúrnak lenni ahhoz, hogy rendelkezzünk kerti szerszámokkal, elegendő csupán néhány palánta az erkélyre ahhoz, hogy segítségül hívjunk néhányat a kertápoláshoz szükséges eszközök közül.

watering-can.jpg

Biztos sok mindenkinek nem árulunk el nagy újdonságot, de egyet ne feledjünk. Régi kapa nem vén kapa, de a ház körül használatos eszközök terén is folyamatos a fejlődés, és az újítás amelyek azt acélt szolgálják, hogy hatékonyabbá tegyék a kertben folytatott munkavégzést. 

Lapát

A lapát az első számú kerti eszköz, amely ideális földkupacok, homok mozgatására és talán ez az egyik legsokoldalúbb is. Egyetlen gyenge pontja lehet a nyele, úgyhogy vásárlásnál erre is figyeljünk.

Tipp: Azt mondják, hogy a lapátot is érdemes megélesíteni, illetve mivel nagyobb súlyt emelünk meg vele, ezért fontos, hogy a lapát és a nyél erősen illeszkedjen.
https://www.marketworld.hu/Barkacs-kert/Egyeb/Gardena-3786-20-Terraline-univerzalis-lapat-p167000.html

gardena_terraline_noi_aso_d-nyellel_1.jpgÁsó

Bár sokan úgy vélik, hogy ásó és lapát egymással felcserélhető, de ne keverjük a szezont a fazonnal. Az ásó egyenletes, lekerekített fejű eszköz, mely a talaj mozgatására alkalmas.

Tipp: Lehetőleg rozsdamentes ásót használjon, és semmikép se olyat, ahol a nyélhez hozzá van szegecselve az ásó feje.

 

Kesztyű

Ne csak azért húzzon kesztyűt, hogy megvédje frissen manikűrözött körmeit, hanem azért, hogy elkerülje a sérüléseket, és megelőzze a kezén keletkező hólyagokat. Többféle kesztyű közül választhat, ami lehet bőr vagy pamut, sőt, már olyannal is találkozhatunk, ahol a kesztyű ujjainak végén fém karmok vannak, amellyel kézzel is, könnyedén mélyebben is bele tudunk túrni a földbe.

Tipp: Költségesebb ugyan, de válasszon olyan kesztyűt, amely a tenyérnél és a csuklónál meg vannak erősítve, költségesebb ugyan, de védelmet jelent a kezeinek a fáradtsággal és a sérülésekkel szemben.

gardena_8951-20_classic_ulteto_lapat.jpgÜltetőlapát

Ültetőlapátból kell, hogy legyen, ha van kertünk, és műveljük is, mondhatnánk is, hogy must-have kertészeti eszköz. Egyszerűen tökéletes palánták és kisebb növények ültetésére, és recés széleivel a gyomokat gyökeresen ki tudjuk szedni a földből.

Tipp: Végtelen az ültetőlapátok tárháza. Nézze meg, vegye kézbe, ellenőrizze, hogy mennyire nehéz, milyen a fogása, mennyire kényelmes a használata.

Kapa

Volt már szó ásóról, most jön a kapa, de a nagyharangról nem fogunk szót ejteni. Egy régi vágású kertészeti eszköz, amely soha nem megy ki a divatból, a kapa tökéletes eszköze a talaj ápolásának és a gyomok eltakarításának. A hatékonyság növelése érdekében a kapát is élesíteni kell, hogy ne csak, mint egy bunkócskát ütögessünk hozzá a rönkökhöz.

Tipp: Az elvégzendő munkának megfelelő kapát válasszon, amely lehet szélesebb, laposabb, míg a keskeny, hegyes pengéjű kapa könnyebben bejut a sűrűbben ültetett növények közé.

gardena_3168-20_combisystem_kengyeles_gereblye.jpg

Gereblye

Tökéletes eszköz talaj forgatásához és levegőztetéséhez, miközben a kisebb rögöket szétmorzsolja, a szerves anyagokat pedig a talajba dolgozza úgy, hogy fogai között a nagyobb gyökerek és kőzetek fennakadnak.

Tipp: A kerti gereblyék sokféle anyagból készülhetnek. Könnyebb a használata az alumíniumból készül gereblyéknek, mint a súlyos fém eszközöknek, ám a célt ugyanúgy elérik, mint súlyos társaik.

 

Öntözőkanna

Egy szép kis öntözőkanna kertünk díszévé is válhat, legyen szó a műanyag, a horganyzott fém vagy réz locsolókannáról egyaránt. Bármilyeket is választjuk, az esztétikum mellett a funkcionalitás is legyen mérvadó, és vegye figyelembe, hogy a kanna kialakítása olyan legyen, hogy megtöltött formában könnyedén lehessen mozgatni. 

Tipp: Sok öntözőkanna el van látva mérési jellel, amely akkor lehet fontos, ha műtrágyát kever a vízbe. Végül, de nem utolsó sorban ne dobja ki az öntözőkannát, szép kis virág cserepet varázsolhat belőle.-

gardena_3099-20_combisystem_allithato_muanyag_lombsepru.jpgLombseprű

Többféle anyagból lehet a seprű része, úgy, mint fém, bambusz, műanyag vagy akár gumi is. Válasszon inkább rugalmasabb verziót, könnyebb a törmeléket, a lehullott leveleket összegyűjteni, és a frissen megmunkált talaj simításhoz is remek eszköz.

Tipp: Az újabb gereblyék és lombseprűk már ergonomikusan kialakított fogantyúval rendelkeznek, melyek használat közben kevésbé terhelik meg hátunkat.

Locsolórendszer

Locsolórendszerrel könnyű a locsolás anélkül, hogy huzamosabb ideig ott kellene állnunk, vagy az öntözőkannával többször kellene fordulnunk. Még jobb, ha mindezt egy automata öntözőrendszerrel kötjük össze.

Tipp: vásárlás előtt alaposan győződjön meg arról, hogy a berendezés milyen permetező funkciókkal bír, és ne vegyünk drágábbat, ha úgysem használjuk mindegyik funkciót.

garden.jpg 

Szólj hozzá

online háztartás kert műszaki webáruház online áruház szerszám kapa műszaki cikkek gereblye locsoló ásó kertápolás kertrendezés kerti szerszám marketworld kerti eszköz