2017. júl 31.

Műszaki készülékek takarítása

írta: MarketWorld webáruház
Műszaki készülékek takarítása

Nehéz elképzelni a tavaszi nagytakarítást olyan eszközök nélkül, mint a porszívó, a mosógép vagy a szárítógép. Nem lehetetlen küldetés ugyan ezek nélkül tisztává varázsolni otthonunkat, de valljuk be, nem vagyunk önmagunk ellenségei, és nagyon sok időt, energiát tudunk megspórolni ezekkel az eszközökkel.

Tavasszal, hogy alapos legyen a használatuk, őket is fel kell frissíteni, hogy karbantartásukkal csúcsformába hozzuk őket. Egy gyors lista arról, hogy bizonyos eszközeinket milyen tisztítási procedúrának vessük alá:

Hűtőszekrény hűtőrács

A hűtőrácsra leülepedett portól a hűtő több energiát fogyaszt, így ne csak belülről takarítsuk hűtőládánkat, hanem kívülről is. Egy kefével könnyen le lehet takarítani, ami felgyülemlett rajta vagy a hűtőrács mögött.

huto.jpg

 

Szárítógép

Évente egyszer szükséges kitakarítani a szárítógép belső szellőztető és elvezető rendszerét. A dugulás hosszabb szárítási időt eredményez, amely együtt jár a nagyobb fogyasztással is.

szaritogep.jpg

suto.jpgSütő

Nagyon jó dolgok kerülnek ki belőle, de tény, hogy ennek az eszköznek a takarítása a leggusztustalanabb, de rá kell szánni magunkat, mert egy sütőbe égett, több hónapos hússzaft bizony megváltoztatja az ételek ízét, és a sütő teljesítményét is. Szánjuk rá magunkat, mert meleg, szappanos vagy ecetes vízzel olyanná varázsolhatjuk, mint újkorában volt.

 

 

Porszívó

Porzsákos porszívónál cserélje gyakran a porzsákot, mert egyrészről ne álljon benne az összegyűlt por hetekig, hónapokig, másrészről pedig, ha már nincs hely, akkor csökken a szívóereje is. A porzsák nélküli verziónál pedig meleg, szappanos vízzel mossa át a szűrőt, és máris kellemesebb lesz a használata. Igen, még egy dolog. Kívülről is takarítsuk le néha a porszívónkat.
filter.png

Vízszűrő

Cserélje le félévente hűtője vízszűrőjét vagy olyan időközönként, ahogy a használati utasítás javasolja. Fontos, hogy csak megbízható forrásból szerezze be a kiegészítőket.

 

vizszuro.png

 

legtisztito.jpgLégtisztító

A tavasz gyönyörű színekbe öltözteti a természetet, és szebbnél szebb színes virágok ontják szirmainkat, ami már annál kedvesebb az allergiában szenvedőknek. Becslések szerint a beltéri levegő ötször több szennyeződést tartalmazhat, mint a külső. A légtisztítók erre nyújtanak megoldást, amelyeknek a szűrőjét érdemes gyakran tisztítani, hogy elérje a kívánt maximális hatást.

 

 

www.marketworld.hu 

Szólj hozzá

online háztartás műszaki tisztaság tisztítás sütő porszívó online áruház műszaki cikkek marketworld