2021. dec 17.

Karácsonyi dalok, amelyek visszaadják a zenébe vetett hitünket

írta: MarketWorld webáruház
Karácsonyi dalok, amelyek visszaadják a zenébe vetett hitünket

Biztosan te is fel tudod idézni az émelyítő érzést, ami akkor jön elő, amikor már október, november tájékán felcsendül a bevásárlóközpontokban a Jingle Bells vagy a We Wish You A Merry Christmas dallama. Ennek kioltására állítottunk össze egy listát olyan karácsonyi dalokból, amiktől nem verjük a fejünket a falba kínunkban.

70-best-christmas-songs-for-your-holiday-playlist-opener.jpg

forrás: rd.com

 

Magne Furuholmen: White Xmas Lies (2019)

Magne Furuholmen, az a-ha billentyűse 2019-ben összehozott egy sötét és melankolikus karácsonyi lemezt a sok-sok csöpögős ünnepi dal ellenpéldájaként. Furuholmen saját elmondása alapján szégyenteljes a karácsony eredeti üzenetével szemben részt venni egy kereskedelmi haszonlesésre épülő eseményben.

 
Ramones: Merry Christmas (I Don’t Wanna Fight Tonight) (1989)

A karácsony szelleme még a Ramonest is megihlette, bár a tőlük megszokott tempóból ezúttal sem vettek vissza. A Merry Christmas anno kislemezként is megjelent, a dalhoz készült klip pedig a zenekar mellett a (valószínűleg sokaknak ismerős) karácsonyi családi veszekedések élményét jeleníti meg.


Run-DMC: Christmas In Hollis (1987)

A 80-as évek amerikai hiphopjának uralkodói is összehoztak egy ünnepi dalt, ami elmaradhatatlan a karácsonyi őrülethez. A szerzemény címe a New Yorkban található Hollis városrészre utal, illetve a klip egyes jeleneteit is ott forgatták. A zenekar személyesen is kötődik a helyszínhez, hiszen a tagok ott nőttek fel.


The Futureheads: Christmas Was Better In The 80s (2010)

Ezt a pattogós indie stílusú dal nosztalgiázva tekint vissza a 80-as évek karácsonyaira. A szerzeményben feltűnnek a megszokott, klisés ünnepi dalok részletei, de ezeket viccesen tálalva építették be a szerzők, így megér egy hallgatást.


The Kinks: Father Christmas (1977)

A dal arról szól, hogy az áruházban egy csapat szegény gyerek megveri a Mikulást, akinek azt mondják, hogy ne játékokat, hanem pénzt hozzon nekik karácsonyra. Mivel a játékok nem praktikusak, azokat inkább a gazdag gyerekek kapják. A szerzeményt számtalanszor feldolgozták, többek között a Green Day, a Warrant, a Bad Religion és a Cheap Trick is, de a dal felcsendült az Azok a 70-es évek show és a Bob burgerfalodája című sorozatokban is.


The Killers: Don’t Shoot Me, Santa (2007)

A Killers dalához forgatott klipben először bábok jelenítik meg a Mikulást és a csapat frontemberét, Brandon Flowerst. Ezután megkötözve látjuk az énekest, akit Télapó tart fogva. A pirosruhás nem fogja vissza magát, Flowers sírját ássa. De hogy happy end legyen a sztori, a zenekar többi tagjának sikerül megmenteni az énekest. Igazán megható ünnepi történet. Viccet félretéve, a dalból származó bevételek egy részével a zenekar egy AIDS-hez kapcsolódó jótékonysági akciót támogatott.


The Beach Boys: Little Saint Nick (1963)

A klasszikus karácsonyi dal sikeres lett annak ellenére, hogy megjelenésekor még javában tartott a Kennedy elnök meggyilkolásához fűződő gyász Amerikában. A szerzemény ismerős lehet, hiszen korábban felcsendült a Coca-Cola egyik reklámjában.


The Waitresses: Christmas Wrapping (1981)

A funk beütésű dalt Chris Butler írta, melyhez az inspirációt a karácsony iránt érzett utálatából merítette, mivel szerinte nem az örömről szól az ünnep, hanem valami olyasmiről, amivel csak muszájból megbirkózni. A szerzemény hányódását mutatja, hogy Butler egy taxiban fejezte be a szöveget, úton a stúdió felé. Ennek ellenére a kritikusok szerint ez az egyik legjobb karácsonyi dal, ami valaha született.


Arcade Fire: Jinglebell Rock (2001)

A szerzemény a zenekar karácsonyi témájú EP-jén kapott helyet, melynek érdekessége, hogy a csapat a megjelenést követően kézileg terjesztette azt baráti körben amolyan karácsonyi DIY-ajándékként. A lemez útja természetesen az internetre vezetett, a fizikai példányok pedig értékes darabnak számítanak a fanatikus gyűjtők körében.


Valamin hallgatnod is kell a karácsonyi zenéket, mindegy milyen stílust preferálsz. Tekintsd meg audio termékeinket, és válogass kedvedre!

Fejhallgatók  Fülhallgatók Hifik Lemezlejátszók Rádiók
philips_shb3075rd00_vezetek_nelkuli_fejhallgato_mikrofonnal-i236035.jpg skullcandy_indy_evo_true_wireless_92_blue_s2ivw-n745-i524855.jpg lg_cm1560_mikro_hifi-i193335.jpg camry_cr1149_gramofon-i238701.jpg philips_azt_cd_soundmachine-i14515.jpg

 

Tekintsd meg összes audio termékünket itt!

Szólj hozzá

zene rádió audio fülhallgató karácsony hifi fejhallgató karácsonyi zene lemezlejátszó ünnepi készülődés marketworld