2022. ápr 01.

Légtisztítás otthon

írta: MarketWorld webáruház
Légtisztítás otthon

A tavasz beköszönésével egyre szaporodik az allergiás panaszok megjelenése az arra hajlamosaknál. Ha te is közéjük tartozol, érdemes elgondolkodnod egy légtisztító berendezés beszerzésén, ugyanis egy ilyen készülékkel nemcsak az allergének távoznak a levegőből, hanem a gép a port és a szennyeződéseket is eltávolítja. Emellett számos más előnyös tulajdonsággal is rendelkeznek ezek az eszközök, olvass tovább, és tudd meg, melyek ezek!

7dccb4dcc1774abbb7a4ad370112ba22.png

Gondoltad volna, hogy a beltéri levegő 2-5-ször szennyezettebb lehet, mint a kültéri? A szennyezett levegő belélegzése káros hatással van az egészségre, légzőszervi gondokat, bőrirritációt, fejfájást és orrdugulást is okozhat.

Az alábbi problémák ellen mind jó megoldás egy légtisztító beszerzése:

nevtelen_1.png


| Légtisztító előnyei
 

Ha allergiás, esetleg asztmás vagy, netán valamelyik családtagod szenved a tünetektől, a légtisztító jó megoldás a felmerülő panaszok enyhítésére. Ezek a gépek elnyelik a szennyezett levegő jelentős részét, majd átvezetik egy szűrőrendszeren azt. Így nem lélegzel be káros anyagokat, enyhülhetnek tüneteid, elbúcsúzhatsz a folyton viszkető szemtől és a tüsszögéstől.

Az egészséges levegő megteremtése mellett egy légtisztítóval kihasználhatod a kisebb takarítási igény adta luxust is. Mivel a készülék kiszűri a port és a szennyeződéseket a szoba levegőjéből, így a porszívót is garantáltan kevesebb alkalommal kell használnod. Emellett a légtisztítók letisztult designja lehetővé teszi, hogy bármilyen berendezésű szobában helyet kapjanak. További előnyös tulajdonságként meg kell említeni, hogy a tiszta levegőjű lakásban te is jóval komfortosabban fogod magad érezni.

0cc21839-2c46-415f-b7c1-7610b8cdb0f9.jpg


A legtöbb légtisztító az aktívszenes szűrővel a dohányfüst szennyező anyagainak nagy részétől is megtisztítja a levegőt, így ezeket a káros részecskéket sem fogod belélegezni.

A légtisztítók kiszűrik a levegőből a szén-dioxidot, ami különösen hasznos, hiszen ennek folyamatos, nagy mennyiségű belélegzése olyan kellemetlen tüneteket hozhat magával, mint álmosság, légszomj, fejfájás, gyengeség, hányinger. Ezenfelül a légtisztító az illékony szerves vegyületek ellenfele is, ezek olyan káros anyagok, melyek általában különféle burkolatok, falfestékek, bútorok anyagában fellelhetők. A torokégéstől az orrviszketésig számos kellemetlen tünetet okozhatnak, azonban a kártékony részecskéket és a szagokat is elnyeli, illetve kiszűri a légtisztító.

6e93f354979b410994a4ad3700bb2ba6.png

Alább bemutatunk három olyan készüléket, amelyeket közül bátran válogathatsz, ha te is légtisztító vásárlásán gondolkodsz:

| Philips AC2729/50 Series 2000i kombinált levegőtisztító és párásító

Ez a Philips készülék hármas szűréssel biztosítja a tiszta levegőt számodra, a HEPA szűrő, az aktív szenes, valamint az előszűrő képes megtisztítani a levegőt a 0,003 mikron méretű részecskék 99,97%-ától. Ezzel a berendezéssel a felső légúti betegségek ellen is védekezhetsz, ugyanis a légtisztító kiszűri azokat az aeroszolokat, amelyek vírusokat tartalmazhatnak.

A Philips AC2729/50 több funkciót is ellát, párásításra is képes. A NanoCloud technológiának köszönhetően csendesen, ugyanakkor eredményesen párásít, ami a szoba levegőjének nedvességi szintjének érzékelésével történik, majd ehhez mérten párásít a készülék.

A Clean Home + alkalmazással okostelefonoddal vezérelheted a készüléket, és ellenőrizheted a levegőminőséget bárhol és bármikor. Ilyen egy igazán praktikus levegőtisztító berendezés.

962228677f094d58b8b0ad3601413c46.png


| Sencor SHA8400WHEUE3 légtisztító

Akárcsak a Philips, ez a légtisztító is 3 fokozatban szűri a levegőt, a szénszűrő kiszűri a káros anyagokat, a HEPA szűrő kiválasztja az allergéneket, míg a baktériumölő lámpa a mikroorganizmusokat, vírusokat és baktériumokat gyűjti össze a levegőből.

A készüléket beállíthatod három különböző sebességre, illetve automatikus kikapcsolásra is van lehetőséged, 2, 4 vagy 8 óra üzemelés után. A légtisztító dizájnja által bárhol könnyedén illeszkedik a környezetbe.

304f46fe-0173-48f0-be81-31bab4424915.jpg


| Rowenta PU3030F0 légtisztító

Ez a légtisztító a háromlépcsős szűrésen túl gyors működésre képes, mindössze 6 perc alatt képes tiszta levegővel megtelíteni a szobát. Emellett a készülék intelligens rendszerrel rendelkezik, mellyel képes felmérni a levegő szennyezettségét az adott helyiségben. Az időzítő és a szűrőcserejelző is a kényelmedet szolgálja, ráadásul így minden esetben tiszta lesz a levegő a szobában.

A berendezést mind nappali, mind éjszakai üzemmódban használhatod, 5 sebességfokozaton működik, éjszakai üzemmódban hangulatfénnyel a nyugodt alvás érdekében.

908264423c8d80f007564036970ace4b.jpg


Használd ezeket a légtisztítókat irodában vagy otthonodban!

Szólj hozzá

egészség tisztaság légtisztító marketworld légtisztító készülék légtisztító párásító Philips légtiszító levegőtisztító készülék milyen légtisztítót vegyek párásító légtisztító