2017. sze 25.

Szárítógép vásárlási kisokos

írta: MarketWorld webáruház
Szárítógép vásárlási kisokos

Sokan feleslegesnek, szinte már luxuscikknek tartják a szárítógépet, ám számos előnye sokkal inkább a pozitív tulajdonságok irányába billenti mérleg nyelvét.

 

marketworld_szaritogep.jpg

 Nyáron még élvezettel is teregeti ki a frissen mosott ruhát az ember, mert még a lakásban is gyorsabban szárad, arról már ne is beszéljünk, ha mindezt a kertben vagy akár az erkélyen is meg tudjuk tenni. A ruhák gyorsan megszáradnak, megmarad a kellemes friss illat, és ezt a frissességet pakoljuk el a szekrényünkbe. Télen ez már kicsit macerásabb, száradó ruhák látványa amerre csak nézünk. Arról már ne is beszéljünk, hogy nehezen száradnak, emiatt akár be is büdösödhetnek a ruhák, és kezdhetjük elölről az egészet. Bosszantó, ugye? 

A szárítógép már nem luxuscikk, beszerezhető többféle változatban az igényeket kielégítve. Segítünk, hogy milyen típusú szárítógépek vannak, és melyik hogyan működik. 

Szellőztetős szárítógép 

 

A szellőztető szárítók meleg levegőt átfújva szárítják meg a nedves ruhákat, és a meleg, nedves levegőt a szárítógépen kívülre vezetik. 

  • Nagy mennyiségű meleg és nedves levegő kerül ki a készülékből, így gondoskodni kell a helyiség szellőztetéséről, hogy elkerüljük a falak és a készülék penészedését. 
  • Bár a készülék az olcsóbb kategóriát képviseli, ám a működéséből fakadó költség magasabb lehet. 
  • Javallott szellőztető kiépítése.

Kondenzációs szárító 

 

A kondenzációs szárítókban a levegő a készüléken belül kering, ahol a nedves, meleg levegő a kondenzátorban a környezeti levegő hatására lehűl. A levegő lehűl, és a nedvesség kicsapódik, a levegő újból a szárítógépbe jut, és az a körfolyamat ismétlődik újra és újra. 

  • A szárítógép belsejében gyűlik össze a víz, melyet rendszeresen kell üríteni vagy leeresztő csatlakozóval kell felszerelni. 
  • Nem kell külön szellőztető a forró levegő kivezetésére, így könnyen telepíthető. 
  • Általában drágábbak, mint a szellőztetős szárítók. 

 

marketworld_electrolux_hoszivattyus_szaritogep.jpgHőszivattyús szárító

 

A hőszivattyú-szárító egy zárt rendszerben működik, ahol a párátlanító egység lehűti a szárítólevegőt, hogy a nedvességet kivonja a szárítólevegőből. A folyamat során kevesebb energia vész el, így költséghatékonyabb a működésük. 

  • Nem kerül forró levegő vagy nedvesség a helyiségbe. 
  • Minimális a hőveszteség nélkül szárítja a ruhákat, amiatt a energiahatékonyabb. 
  • Alacsonyabb hőfokon szárít, így a kényesebb ruhaneműket is száríthatjuk. 

 

 

marketworld_whirlpool_moso-szaritogep.jpgMosó-szárító

 

A mosó-szárító egy mosógép és ruhaszárító kombinációja egyetlen készülékben. A készülék integrált kondenzációs szárítót tartalmaz, és vizet használ fel a szárításra is. 

  • Két készülék egy készülékben elve alapján egyszerű a használat, mert a szárítandó ruhákat nem kell egyik készülékből a másikba pakolni. 
  • Kis helyen is elfér, hiszen csak egy készüléket kell elhelyezni. Nem kerül nedves, meleg levegő a helyiségbe. 
  • Hatékony energiafelhasználás. 

 

 

Bármelyik típust is válassza, bármilyen módon is kívánja elhelyezni, előzetesen mérje fel a helyszínt, hogy lesz-e elegendő, be fog férni az ajtón a készülék? Lesz elegendő hely a mosókonyhában vagy a fürdőszobában? Ezek mind olyan szükséges lépések, amelyeket szükséges átgondolni, hogy az újonnan vásárolt készülékkel nyugodtan végezhesse a háztartási munkát. 

www.marketworld.hu/szárítógép 

Szólj hozzá

online háztartás webáruház gőz online áruház műszaki cikkek szárító szárítógép beépíthetőgépek mosó-szárító