2017. okt 05.

Új monitor? Igen, és milyen?

írta: MarketWorld webáruház
Új monitor? Igen, és milyen?

A monitor nagyon fontos része a számítógépnek, hiszen mi értelme is lenne, ha nem tudjuk megjeleníti azt, ami a számítógépünkön van.

marketworld_monitor.jpg

Számos monitor létezik, annak megfelelően, hogy mire szeretnénk használni, és ezek befolyásolják a végső árat, így alaposan gondolja végig munkafolyamatait. Blogunkban összeszedtünk néhány felhasználási kategóriát, amely segítséget jelenthet a monitor választásban a felhasználások alapján.

Csak amire kell

 

Alapvető számítástechnikai feladatok ellátáshoz, e-mail olvasáshoz vagy esetleg a közösségi médiumokon való böngészéshez nincs szükség nagy teljesítményű monitorra, amely sok extra funkcióval rendelkezne. Számos, alacsonyabb árú monitor áll rendelkezésre, és még az átlagos méretű monitorok (23” – 24”) a Full HD technológiával rendelkezők is kedvezőbb áron elérhetők, mint gondolnánk.

lg_24mb56hq-b_monitor.jpg

Az alapoknál valamivel többet

Az alapvető funkciókon túl a teljesítmény és minőség fontossága jelentőséget nyer, ha már filmet is nézünk, fényképeket és diákat jelenítünk meg, esetleg még videokonferencián is részt veszünk. A Full HD felbontású LED vagy IPS monitorok tökéletesen használhatók a felsorolt célokra. A 27”-os vagy ennél nagyobb monitor pedig már otthoni szórakoztató központként is használható.

lg_24mp88hv-saeu_full_hd_monitor.jpg

Professzionális multimédia

 

A fotósok, a grafikusok, és egyéb multimédiával foglalkozó szakembereknek egy olyan monitorra van szükség, amelyek ezek megjelenítésére alkalmas. Ez azt jelenti, hogy legalább Full HD vagy Quad HD felbontású képernyőre van szükség, amely részletes képfelbontással rendelkezik. Filmet vagy videókat nagyobb képernyő felülettel és rendkívül részletes képekkel rendelkező monitoron érdemes megjeleníteni. Továbbá, ha filmeket és videókat szeretne szerkeszteni, keressen egy olyan monitort, amelynek válaszideje legalább 5 ms, csökkentve az elmosódást és a szellemképek megjelenését.

lg_23et63v_monitor_erintokijelzos.jpg

Gamerek

 

A gamereknek egy olyan nagy monitorra van szükségük, amellyel képesek lépést tartani a mai játék sebességével és intenzitásával. Legalább a Full HD felbontást ajánljuk, legalább 5 ms válaszidővel, 60 Hz-es vagy gyorsabb frissítési gyakorisággal és 178 °-os vagy annál nagyobb vízszintes látószöggel.

lg_34ub67-baeu_ultrawide_uzleti_monitor.jpgwww.marketworld.hu/monitor

Szólj hozzá

pc kiegészítő monitor műszaki webáruház periféria műszaki cikkek