2017. okt 16.

10+1 pont a gőzállomás kiválasztásához

írta: MarketWorld webáruház
10+1 pont a gőzállomás kiválasztásához

marketworld_blog_gozallomas.jpg

Kétségtelen, hogy számos tulajdonságot és technikai paramétert fog látni az ideális gőzállomás keresése közben. Sok esetben nehéz eligazodni, hogy mi is van a leírások mögött, és milyen hatást fognak kifejteni működésük közben. Mutatunk néhány olyan kifejezést, amellyel találkozhat a vásárlás során, és elmondjuk, hogy ezek mik is pontosan.  

tefal_gv9070e0_pro_express_care_gozallomas-i195337.pngHőmérséklet-szabályozás

Hasonlóan a hagyományos gőzölős vasalókhoz, a gőzállomásokon is van hőmérsékelt szabályozás, hiszen itt ugyanaz a szabály érvényes, különböző szövetekre, különböző hőmérséklet.

Anti-calc funkció

A vizek nagyrésze igen kemény, amely vízkőlerakódást eredményezhet bizony a gőzállomásban is, amely ahogy egyéb esetben is, a készülék meghibásodáshoz vezethet. A takarítási folyamat egy vízforralónál igen egyszerű, ugyanakkor viszont a gőzállomások anti-calc, öntisztító funkcióval rendelkeznek.

Folyamatos gőz

A gőzállomás tartálya sokkal több vizet képes elnyelni, és magában tartani, ugyanakkor ha mégis kifogyna, nem kell lekapcsolni, használat közben is bármikor, megszakítás nélkül újratölthető.

Felmelegedési idő

Ez gőzállomásonként eltérő lehet, van amelyik néhány percet vesz igénybe, míg egyes készülékek esetében ez 5 – 8 percet is igénybe vehet.

Biztonság

A gyártók tisztában vannak azzal, hogy nincs annál bosszantóbb, mint amikor beérve a munkahelyünkre jut eszünkbe, hogy lehet elfelejtettük kihúzni a vasalót a nagy kapkodásban. Ezek elkerülésére a gőzállomások és a vasalók is automatikus kikapcsolási funkcióval rendelkeznek, ami azt jelenti, hogy ha el is felejtettük kikapcsolni, automatikusan kikapcsol vagy készenléti állapotba kapcsol

tefal_gv_express_compact_anti-calc_gozallomas-i51995.jpgVasalótalp

A talplemez anyagától függően előfordulhat, hogy néhány vasaló könnyebben csúszik. Mind a polírozott rozsdamentes acél, mind a kerámia talp könnyen csúsztatható, tartós és karcálló.

Gőzkibocsátás

A gőzkibocsatás a gőzölős vasalók és a gőzállomások legfontosabb jellemzője, mert a hő és a nedvesség az, amely áthatol a szöveten a ráncok és gyűrődések eltávolítása érdekében. A gőzkibocsátás g/percben mérendő, és gőzállomástól függően változhat, de rendszerint 70-140 gramm/perc érték között szokott lenni. Minél magasabb a gőzkibocsátás, annál gyorsabb lesz vasalás, de általánosságban elmondható, hogy a 120 g/percnyi gőzkibocsátás több mint megfelelő.

Gőznyomás

A 3,5 vagy annál nagyobb bar nyomás lehetővé teszi, hogy a gőz áthatoljon a szöveteken anélkül, hogy nedves lenne. A 4,5-es vagy az 5-ös fokozat lehetővé teszi, hogy a vasalási idő drasztikusan csökkenjen, mivel az erős gőz olyannyira áthatol a textílián, hogy elegendő a ruha egyik oldalát vasalni.  

Függőleges gőzölés

Korántsem utolsó funkció, amellyel lehetővé válik, hogy ruhánkat és egyéb textíliát felfüggesztve vasaljunk, mint például a függönyt.

Víztartály méret

Ez egy másik fontos szempont, amelyet figyelembe kell venni a gőzállomás vásárlásakor. A nagynyomású gőz, amelyet ezek a vasalók szállítanak, több vizet használ fel, mint egy hagyományos gőzölős vasaló, és a legjobb, ha nagyobb tartállyal rendelkező gőzállomást választ, ha el akarja kerülni az állandó utántöltést. Általában a tartályok 1,4-1,8 literesek, amelyek elegendők egy 3 órás, folyamatos vasaláshoz.  

Súly

A gőzállomások nehezebbek a gőzölős vasalónál, de azt ne feledjük, hogy a tartály és maga a vasaló különálló, így a vasaló súlya már sokkal kevesebb, és vasalás közben nem kell akkor erőt kifejtenünk. Mindezek mellett pedig a tartályt lehelyezhetjük a földre, és csak a vasalót kell a vasalódeszkán tartanunk.

 

www.marketworld.hu/gőzállomás 

Szólj hozzá

online háztartás vasalás műszaki rendelés online áruház műszaki cikkek gőzállomás marketworld textilápolás