2017. okt 19.

A párásító 10 előnye

írta: MarketWorld webáruház
A párásító 10 előnye

Tudvalevő, hogy a téli levegő igen száraz, amely az emberi szervezetre nézve nem a legegészségesebb. Tény, hogy az alacsony páratartalmú környezetben a vírusok sokkal könnyebben szaporodnak, ám amikor a páratartalom 43% vagy ennél magasabb (az ideáli

A megadott érték alatti páratartalom mind az akut, mind az egészséges emberre nézve káros. Egy párásító a háztartásban segíthet a betegségek megelőzésében, kevésbé lesz száraz a bőrünk, sőt, még a fa bútorok állagának megőrzésében is segítséget jelent.

marketworld_blog_parasito.jpg

Fertőzések kockázatának csökkentése

 

A vírusok és baktériumok párás levegőben kevésbé terjednek, így a párásító használatával csökkenthetjük az influenza kockázatát.

steba_lb_ultrahangos_parasito-i127157.jpgKevésbé száraz, lágy bőr

 

Bármilyen furcsának is tűnhet első hallásra, de a száraz levegő számos bőrproblémát idézhet elő, mint például a száraz, hámló bőrt és gyorsítja az öregedést.

Egészségesebb orrüreg

 

Érezte már azt az orrában mintha beszűkült volna és kiszáradt volna? A téli levegő kiszáríthatja az orrnyálkahártyát, megnyitva ezzel a vírusok és baktériumok szabad áramlását. Ha párásítót használ alvás közben, akkor ezt megelőzheti, és sokkal jobban fogja érezni magát reggelente is, ha nem kiszáradt orrjárattal ébred.

Gyorsabb gyógyulási idő

 

Megtörtént az elkerülhetetlen és influenza vagy megfázás lett a vége? A párásító csökkenti a betegség okozta tüneteket, és nedvesen tartja az orrnyálkahártyát és torkot, így csökkentve a köhögés vagy a tüsszentés ingerenciáját.

Egészséges szobanövények

 

A növények kiszűrik a méreganyagokat a levegőből egészen addig, amíg nem száraz a levegő. Észrevette már, hogy télen jobban kiszárad a szobanövények földje és jobban potyognak a levelek? Nem betegedtek meg, csak alacsony a helyiség nedvességtartalma.  Párásítóval ezt fenn tudjuk tartani, amellyel a szobanövények egészsége mellett a sajátunkat is megóvjuk.

boneco_7145b_ultrahangos_parasito_analog_fekete-i205306.jpgFa bútorok védelme

 

A száraz levegő károsíthatja a fa bútorokat, valamint a díszléceket és ajtókat, amelyek ennek következtében berepedezhetnek.

Nincs reggeli rekedtség

 

Reggelente hangja inkább egy dörmögő medvééhez hasonlít? A száraz levegő felel ezért is.

Fűtésszámla csökkentése

 

Tudta, hogy a nedves levegő melegebb, mint a száraz levegő? Ha magasabb a páratartalom, akkor melegebbé válik a levegő, melynek következtében a fűtést is lejjebb tekerhetjük.

Kevesebb szikra

 

Megesik, hogy lakásunk elektrosztatikus töltöttsége igen magas, ha megfigyelte, akkor ez télen hatványozódik, melynek oka, szintúgy a száraz levegő. Használjon párásítót és a pattogó szikrák gyorsan tovatűnnek.

Nyugodtabb alvás

 

A horkolásra is megoldás lehet a párásító amely, ha ki van száradva a torkunk gyakorta éjszakai zenebonát eredményezhet. A magas páratartalmú környezetben sokkal nyugodtabb lesz az éjszakai alvás, sőt mi több, a horkolást is. 

 

www.marketworld.hu/párásító

Szólj hozzá

online egészség háztartás otthon gőz online áruház párásító marketworld