2020. feb 05.

Tuti ajándékötletek Valentin-napra

írta: MarketWorld webáruház
Tuti ajándékötletek Valentin-napra

Nőknek és férfiaknak egyaránt

Neked mi ugrik be elsőként, ha a Valentin-napra gondolsz? Vörös rózsacsokrok tömege a virágárusoknál, ameddig csak a szem ellát vagy halomban álló bonbonok a boltok polcain, netán a kis utcácskák macskakövein andalgó párok?

Ezek az életképek sokunknak ismerősnek hatnak, ha eszünkbe jut február 14., de a történelem folyamán nem volt mindig hasonlóan kellemes az élet Bálint-napon. Jelenlegi posztunkban röviden bemutatjuk a szerelmesek ünnepének történetét, valamint adunk néhány hasznos tippet az ajándékválasztáshoz.

valentin1.gif

forrás: pusheen.com

A Valentin-nap története

A legelterjedtebb hiedelem szerint a keresztény egyház egy mártírhalált halt papra emlékezik Bálint-napon. Bálint pap arról volt híres, hogy terjesztette a keresztény hitet, és a Római Birodalomban titokban párokat is összeadott II. Claudius uralkodása alatt a császár tiltásának ellenére, hiszen az uralkodó úgy gondolta, hogy a férfiak szívesebben csatlakoznak egyedülállóként a hadsereghez, hogy hazájukat szolgálják. Bálintot i.e. 270. február 14-én végezték ki, és a legenda szerint a pap halála előtt még küldött egy utolsó üzenetet börtönőre lányának „a te Valentinod!” aláírással. Innen ered a szokás a Valentin-napi üdvözlőkártyákon szereplő aláírásra vonatkozóan.

Azonban azt is meg kell említeni, hogy nem 100%-ig biztos, hogy Bálint egyetlen személy volt, ugyanis a katolikus egyház ma már legalább három szentet elismer Bálint vagy Valentinus néven, ráadásul mindegyikük mártírhalált halt. De bárhogy is történt valójában, I. Geláz pápa 496-ban Szent Bálintnak a keresztények védőszentjének napjává nyilvánította február 14-ét, hogy az ünnep háttérbe szorítsa a február közepi pogány szertartásokat.

Sőt, akadnak országok, ahol betiltották a Valentin-nap ünneplését, ugyanis hindu és iszlám vallású országokban keresztény ünnepnek tartják a Bálint-napot, így például Szaúd-Arábiában többször is előfordult, hogy betiltották a Valentin-naphoz köthető romantikus beütésű ajándékok eladását a boltokban.
Nálunk azonban nincs semmiféle korlátozás e téren, így ötlethiányban szenvedőknek ajánljuk az alábbi ajándék ötlettár átnyálazását.

valentin4.jpg

forrás: freepik.com

Ajándékok nőknek

Nőknek ideális választás lehet bármilyen termék, ami a szépségápolás területéről származik. Ilyen például a töretlen népszerűségnek örvendő hajvasaló, hajsütővas, hajformázó vagy hajszárító. Továbbá a vásárlási lista élén állnak a Philips Lumea termékei, amelyekkel nagyot nem tévedhet egyetlen férfi sem. Továbbá a konyhában és gasztronómiában jártas hölgyek számára hasznos ajándék lehet bármilyen Tefal konyhai eszköz.
Ne feledd azt sem, hogy a helyes táplálkozásra odafigyelő nők bármikor örülnek egy minőségi turmixgépnek, gyümölcsprésnek, növényi italkészítőnek vagy smoothie készítőnek, hiszen ezek segítségével nem csak ízletes, de egészséges innivalókat készíthetnek, sőt magukkal is vihetik a munkahelyükre.
Mindezek mellett tartsd szem előtt, hogy sokak számára a megjelenés is fontos, köztük a kiegészítők, ékszerek, amik ezen a napon gyakran töltik be az ajándék szerepét.

valentin2.gif

forrás: giphy.com

Ajándékok férfiaknak

Ha arcápolás, akkor az első dolog, ami eszünkbe jut, a borotva, melyből számtalan fajta létezik, csak képzeleted szab határt, hogy pengéset vagy elektromosat választasz. Zenebolondoknak remek ajándék egy bluetooth hangszóró vagy a praktikussága miatt egyre népszerűbb vezeték nélküli fejhallgató, amit párod használhat akár utazás, munka vagy szimplán pihenés közben is. Abban az esetben, ha valami személyesebbet szeretnél adni, szóba jöhet a digitális képkeret, ami az együtt eltöltött pillanatokra emlékezteti a párodat, ha pedig bolondul a tech-kütyükért, egy okosórával vagy aktivitásmérő karpánttal sem tévedhetsz.

valentin3.gif

forrás: giphy.com

Ha már együtt éltek és úgy gondolod, hogy egy kis hangulatfokozás nem árt a lakásotoknak, néhány fényfüzérrel és LED-es izzóval feldíszítheted a romantikázás helyszínét. Sőt, aroma diffúzort is bevethetsz a tökéletes hatás kedvéért.

Szólj hozzá

ünnep ajándék ötletek ajándékötletek műszaki webáruház Valentin-nap marketworld