2021. már 16.

Mit jelent az LG ThinQ technológia?

írta: MarketWorld webáruház
Mit jelent az LG ThinQ technológia?

Okosotthon a legjavából

A technológia fejlődésével egyre több lehetőséged van arra, hogy okoskészülékek segítsék a mindennapjaidat. Egy készülékkel akár számos másikat is lehetőséged van irányítani, többek között erre is képes az LG egyedülálló Smart ThinQ technológiája, mellyel számos háztartási készüléket felszerelt a gyártó. Alább bemutatjuk a technológia fő ismérveit és az egyes berendezések okosfunkcióit.


| Miért az LG ThinQ?

Az LG ThinQ mesterséges intelligencián alapuló technológiája asszisztál neked a rohanó hétköznapokban. Ha folyamatosan mozgásban vagy a nap folyamán, akkor is élvezheted a technológia előnyeit, melynek köszönhetően például a mosás nem okoz szenvedést, ruhadarabjaid garantáltan tökéletes állapotban maradnak, ráadásul ezt akár távolról is ellenőrizheted a telefonodon az LG ThinQ alkalmazás segítségével. Ezen kívül egy ThinQ-kel felvértezett hűtővel olyan dolgokra lehetsz képes háztartásodban, amelyek teljesen megváltoztathatják a hozzáállásod a konyhai feladataidhoz. A hűtőszekrény kinyitása nélkül megtekintheted a készülék tartalmát, recepteket kereshetsz és bevásárlólistát hozhatsz létre. Továbbá a márka ThinQ-kel felszerelt OLED TV-i olyan jövőbe mutató képességekkel rendelkeznek, melyekkel nem minden nap találkozol: a filmnézésen túl egy egyszerű hangutasításra akár szállást is foglalnak neked, vagy rendelnek valamit vacsorára. A készülékek sokszínű felhasználását tovább segíti, hogy a ThinQ technológia együttműködik a Google Asszisztenssel és az Amazon Alexával.

ces-2019-smart-home-systems-go-further-with-lg-thinq_sub-img79.jpg

forrás: lg.com


Az LG ThinQ technológiához tartozó telefonos alkalmazást könnyedén letöltheted a Google Play áruházból vagy az Apple Store-ból. Miután beszerezted az appot, hozzáadhatod otthonod okoskészülékeit, majd működés közben ellenőrizheted azok állapotát bárhol és bármikor. Te csak tedd a dolgod, a ThinQ figyelmeztet, amikor végzett az adott programmal a korábban elindított elektronikai berendezés.

Bár egyes régiónként eltérő lehet a szolgáltatások elérhetősége, ha beszélsz angolul, akkor korlátok nélkül élvezheted az LG ThinQ minden előnyét.


| Televíziók

tv-oled-thinq-ai-02-hands-free-desktop.png

forrás: lg.com


Előfordul, hogy esténként annyira fáradt vagy, hogy még filmet választani sincs kedved? Semmi probléma, az LG ThinQ TV-k képesek megtanulni televíziózási szokásaidat, illetve egyetlen hangalapú kéréssel ízlésednek megfelelő javaslatokat tesznek filmekre, műsorokra, zenékre. Miközben épp kedvenc tartalmaidat nézed, a Google Asszisztenstől kérdezhetsz és bárminek utánanézhetsz tévézés közben, a válasz pedig rögtön megjelenik a képernyőn.

Az LG ThinQ technológiás tévék és a Google Asszisztens együttes működésével könnyedén kezelheted további okoseszközeidet is, többek között állíthatsz a szobahőmérsékleten és a világításon, mindezt anélkül, hogy lemaradnál a legfontosabb képsorokról. Ráadásul az Apple AirPlay 2 segítségével megoszthatsz filmeket, fényképeket és tévéműsorokat iPhone, iPad vagy Mac eszközödről közvetlenül LG OLED TV készülékedre.


| Mosó- és mosó-szárítógépek

lg-thinq_v-d.png

forrás: lg.com


Kímélő, ugyanakkor hatékony tisztítás, az inverteres motornak köszönhetően csendes működés, jobb teljesítmény – ezek jellemzik a ThinQ-kompatibilis mosógépeket.

Ha azt hiszed, a mesterséges intelligencia még nem kebelezte be az összes háztartási készüléket, akkor tévedsz. Ugyanis az LG legújabb generációs DD motorjai is ezzel a technológiával működnek, és ezek kaptak helyet a ThinQ mosógépekben is. A készülékek egy több mint 20.000 adatot tartalmazó adatbázis eredményeit használják fel ahhoz, hogy felismerjék a ruhák szöveteinek lágyságát és ahhoz illeszkedve választják ki a legmegfelelőbb dobmozgásokat, így akár 18%-kal hatékonyabban óvják a szöveteket. Az AI DD funkciót 3 mosási program kiválasztásával alkalmazhatod, ezek a pamut, a vegyes szövet és a szintetikus programok.

Továbbá a TurboWash 360° technológiának köszönhetően mindössze 39 perc alatt tiszták lesznek ruhadarabjaid a négy irányból érkező 3D intenzív vízpermetnek köszönhetően. A gyors és alapos mosás során hagyományos, hintázó, áztató, görgető, dörzsölő és sulykoló mozgások váltakoznak az optimális teljesítmény érdekében.


| Légkondicionálók

ceyeyegbi5qybmnhhdipzd.jpg

forrás: toptenreviews.com


Az LG Dual Inverter Compressor technológiával a légkondicionáló szélsebesen biztosítja a szoba lehűtését. Ráadásul a technológia lehetővé teszi számodra, hogy pénztárcakímélő módon használd a berendezést annak kedvező energiafogyasztása révén. Továbbá nyáron éjjelente sem kell tikkadoznod a hőségtől, mivel a gépezet csendes működése is adott.

| Hűtőszekrények

freeze-your-perfect-love-over-with-the-lg-instaview-refrigerator-with-thinq-1.png
forrás: lgeblog.co.ke


Ha hűtésre kerül sor, az LG akkor sem hátrál meg. A ThinQ hűtőkbe épített LinearCooling technológia csökkenti a hőmérséklet-ingadozást, és akár 7 napig frissen tartja az ételeket. A hűtő különleges érzékelők segítségével gondoskodik a megfelelő mennyiségű hideg levegő áramoltatásáról, hogy a hőmérséklet-ingadozás ±0,5 °C-on belül maradjon. Az LG Inverter Linear Compressor 18%-kal csökkenti az energiafogyasztást, valamint 7%-kal csendesebb működést biztosít az inverteres készülékekhez képest.

| Légtisztítók

global_montblancd_28_2018_feature_09_smartthinq_d1.jpg

forrás: lg.com

A PuriCare légtisztító készülék profi módon tünteti el a por- és állatszőrrészecskéket, valamint a mikroszkopikus polleneket a szobából, mindez automatikusan, a helyiség levegőjéhez alkalmazkodva történik. Így teljes mértékben tiszta levegőjű élettérben tevékenykedhetsz a mindennapokban.

Tapasztald meg te is az LG ThinQ technológiás készülékek előnyeit, hogy a hétköznapok még gördülékenyebben és problémamentesen teljenek!

Szólj hozzá

technológia klíma televízió háztartás otthon mosógép tudatosság hűtőszekrény konyhai eszközök LG marketworld mosó-szárító LG ThinQ