2021. okt 11.

Szárítógép vásárlási kisokos

írta: MarketWorld webáruház
Szárítógép vásárlási kisokos

Sokan feleslegesnek, szinte már luxuscikknek tartják a szárítógépet, ám számos előnye is akad, ami miatt érdemes beruházni egy ilyen berendezésre.

remote_jpg_1_1.png

Nyáron élvezettel teregetjük a frissen mosott ruhákat, illetve ilyenkor még a lakásban is gyorsabban száradnak a textilneműk. Arról nem is beszélve, ha mindezt a kertben vagy akár az erkélyen is meg tudjuk tenni. Ekkor a ruhák gyorsan száradnak, megmarad kellemes, friss illatuk, és ezt a frissességet tovább visszük magunkkal öltözködésünkkel.

Télen ez némiképp máshogy működik, mivel egyrészt zavaró napokig kerülgetni a ruhaszárítót, másrészt a hideg évszakokban nehezen száradnak a ruhák, emiatt akár be is büdösödhetnek, és kezdhetjük elölről az egészet. Neked is ismerős a szituáció?

Erre szolgáltat megoldást a szárítógép, ami egyesek véleménye szerint szinte már a luxuscikk kategóriát súrolja, azonban rendkívül hasznos készülék. Megéri átgondolni a beszerzését, hiszen gyorsasága legyőzhetetlen, mosás után csak be kell dobnod a gépbe a ruhákat, amelyek - programtól függően - rövid idő alatt hordásra készek. Alább röviden bemutatjuk az egyes géptípusok működési elvét, valamint azok előnyeit.

mcim01787987_wd_tds_content_12_r_1600x900.png

forrás: bosch.hu

Kondenzációs szárítógép

A kondenzációs szárítókban a levegő a készüléken belül kering, ahol a nedves, meleg levegő a kondenzátorban a környezeti levegő hatására lehűl. Majd a nedvesség kicsapódik, a levegő újból a szárítógépbe jut, és ez a folyamat ismétlődik.

Előnyei:

  • Nem kell külön szellőztető a forró levegő kivezetésére, így könnyen telepíthető.
  • Halk működés jellemzi.

electrolux-tumble-dryers-2000x1500.jpg

forrás: electrolux.hu

Hőszivattyús szárítógép

A hőszivattyús gépben zárt rendszerben történik a szárítási folyamat, amelyben a párátlanító egység lehűti a szárító levegőt, hogy a nedvességet kivonja belőle. E folyamat során kevesebb energia vész el, így költséghatékonyabb a működésük.

Előnyei:

  • Használat közben nem kerül forró levegő vagy nedvesség a helyiségbe.
  • Minimális hőveszteség nélkül szárítja a ruhákat, így energiahatékonyabb.
  • Alacsonyabb hőfokon szárít, így a kényesebb ruhaneműket is száríthatjuk benne.
  • Csak áramra van szüksége a működéshez, így kevésbé van helyhez kötve, mint a kondenzációs berendezés.

mcim01787980_wd_tds_content_09_l_1600x1646.png

forrás: bosch.hu

Mosó-szárító gép

A mosó-szárító kombinált készülék integrált kondenzációs szárítót tartalmaz, és vizet használ fel a szárításra is. Ha nincs elég helyed a lakásban ahhoz, hogy legyen egy mosó- és szárítógéped is külön-külön, akkor érdemes ilyen típusú nagygépet beszerezni.

Előnyei:

  • Két készülék egyben, használata egyszerű, mivel a szárítandó ruhákat nem kell egyik készülékből a másikba pakolni.
  • Kis helyen is elfér.
  • Működése közben nem kerül nedves, meleg levegő a helyiségbe.
  • Hatékony energiafelhasználás jellemzi.

lg-thinq_v-d_1.png

forrás: lg.com

Bármelyik típust is választod, beszerzés előtt előzetesen mérd fel, hogy lesz-e elegendő hely az adott szobában, illetve, hogy be fog-e férni az ajtón a készülék.

 

sharp_kd-gcb7s7pw9-ee_kondenzacios_szaritogep-i628506.png beko_df7439s_hoszivattyus_szaritogep-i539209.jpg beko_hte7616x0_moso-szaritogep-i614348.jpg
Kondenzációs szárítógép Hőszivattyús szárítógép Mosó-szárító gép
Szólj hozzá

háztartás otthon mosás háztartási gépek műszaki cikkek szárítás marketworld kondenzációs szárítógép hőszivattyús szárítógép mosó-szárító gép