2017. júl 31.

Hogyan válasszunk mikrohullámú sütőt,

írta: MarketWorld webáruház
Hogyan válasszunk mikrohullámú sütőt,

Az idő és a kényelmi funkció csak egy a sok közül, kívül nem árt azonban egyéb szempontokat is figyelembe venni, ha vásárlásra adjuk a fejünket.

A mikrohullámú sütő 1946-os szabadalmaztatása óta napjaink részévé vált. Van aki fél tőle, van aki viszont már el sem tuja képzelni az életét nélküle. Van akinek nem fontos a gyorsaság, és marad a hagyományos melegítési módszernél, van akinek viszont az idő és a kényelem mindennél többet ér.

Digitális? Analóg vagy grill?

No igen, az első nagy kérdés a vásárlásnál. Legyen hiper-szuper műholdat is pályára állító digitális sütő vagy elegendő egy analóg verzió, amin van két csavarógomb? És ott van még a grillfunkció, amiről szintén ne feledkezzünk meg, mielőtt lerakjuk a voksunkat egy mikró mellett.

Az analóg mikrosütő a legegyszerűbb, csak két csavarógombot kell használni, ahol az egyikkel a teljesítményt a másik az időt állítjuk be. Ez ideális, ha csak melegíteni akarjuk az ételt, netán ki szeretnénk valamit olvasztani. Ezen típus esetében az egyszerűsége mellett az olcsóság is döntő érv lehet.

Lépjünk egy szintet, és válasszuk a digitálist verziót, ha a melegítésen túl már főzni is szeretnénk. Ezeknél a típusoknál a főzési idő pontosan megadható, sőt, a nagyon drága verziók még le is mérik, például a felolvasztandó étel súlyát, és ennek megfelelően állítják be a teljesítményt.

marketworld_digitalis.jpg

Végül, de nem utolsó sorban tegyünk említést azokról a mikrókról, amelyek grillfunkcióval is bírnak. Ezek a mikró és a hagyományos sütő hibridjei, ahol grillezés során egy hagyományos fűtőszál melegíti az ételt.

sencor_smw6420ds_mikrohullamu_suto-i205424.png

Megfelelő méret

A mikrohullámú sütő választásánál vegye figyelembe a felületet méretét, hogy hová szeretné helyezni, és mérvadó legyen a méretnél, hogy ne a mikró foglalja el akár az egész konyhapultot.

Gyorsaság

Nagyon fontos a mikrohullámú sütő teljesítménye. A nagyobb teljesítményűek jellemzően gyorsabbak és egyenletesebben melegítenek, mint a kisebbek. Ez az információ minden eszközön feltüntetésre kerül, így ki tudjuk választani a számunkra legmegfelelőbbet.

Elhelyezés

Pultra, külön felületre rakva vagy be lesz építve? Van olyan, ami önállóan áll, és pulton, polcon el tudjuk helyezni, míg van a beépíthető verzió, amely kialakításának köszönhetően ideális arra, hogy kifejezetten úgy lett kialakítva, hogy be lehessen építeni az erre kialakított helyre. Sőt, ami már a non plusz ultra megoldás.

marketworld_beepitheto.jpg

Áttekintés

Pontosan a mikrosütők funkciójából kifolyólag érdemes utána olvasni, megnézni, hogy mások mit tapasztaltak már az adott típussal vagy márkával kapcsolatban, így első kézből kapott információnk lesz arról, hogy a kinézett termék ideális számunkra, vagy inkább másik után nézzünk.

Költségek

A mikrohullámú sütők költsége eltérő lehet, pont a már leírt felhasználhatóság miatt, azonban érdemes megnézni az értékcsökkentett vagy a dobozsérült termékeket is, mert ezek sokkal olcsóbbak lehetnek, ám a mikró működését és kinézetét ez egyáltalán nem befolyásolja, az árát viszont annál inkább.

www.marketworld.hu/mikrohullámúsütő 

Szólj hozzá

konyha egészség főzés háztartás grill grillezés étkezés webáruház mikró mikrohullámú sütő konyhai eszköz marketworld beépíthetőgépek beépíthető gépek