2017. nov 07.

Mire figyeljünk mosógép vásárlása során?

írta: MarketWorld webáruház
Mire figyeljünk mosógép vásárlása során?

Még mielőtt lerakná a végső voksát egy mosógépre, vagy kattintana a fizetés gombra, tekintse át a vásárlásra vonatkozó egyes szempontokat.

Vásárlás előtt először is induljon ki a jelenlegiből, ha most van (ha még nincs, akkor tiszta lappal indulhat). Túl zajos? Akkor keressen olyat, ami csendesebb. Alig fér a jelenlegitől a fürdőszobában? Járjon utána, hogy milyen kisebb méretű készülék lenne hasonlóan jó. A magas vízszámlát a mosógépnek tudja be? Cserélje le egy energiahatékonyabbra, amely gyorsan visszahozza az árát.

 

at-the-saloon-1221151.jpg

 

aeg_l8fee68b_goz_funkcios_mosogep-i265554.jpgÁr

Az ár szempontok listáján az első helyen szerepel mert, ha több egyforma mosógép közül kell választanunk, akkor nyilvánvaló, hogy az ár lesz a mérvadó a végső döntés végkimenetelében. A magasabb árú készülékek elsőre rémisztőek lehetnek, de mindig gondoljuk végig, hogy miért kerülhet ennyibe. Lehet, hogy drágább a készülék, de ha hatékonyabbak és kevesebb energiát vagy vizet fogyaszt, akkor ez a plusz kiadás gyorsan meg fog térülni. Azzal tisztában kell lenni, hogy a felültöltős mosógépek mindig olcsóbbak az elöltöltős verzióval szemben.

 

Hely

Ha egy kis lakásban lakik, ahol korlátozott hely áll rendelkezésünkre a mosógép elhelyezését illetően, akkor valószínűleg a hely lesz az egyik fő szempont. A felültöltős gépek ugyan kisebbek, ám az elöl nyitható verziójuk könnyűszerrel beépíthető, és a tetejükre nyugodtan pakolhatunk.

Kapacitás

Ha egy vagy 2 fő él egy háztartásban, akkor elegendő a 4-7 kg kapacitású mosógép is, míg egy nagyobb háztartás esetében a 8 kg-os kapacitás már erősen javasolt.

electrolux_ewtesw_felultoltos_mosogep-i97076.jpgTípus

Az elöltöltős és a felültöltős mosógépekről dióhéjban elmondható, hogy egyik sem tér el jelentősen a másiktól, és nem lehet határozottan kijelenteni, hogy az egyik jobb lenne, mint a másik, valójában minden az Ön egyéni igényeitől függ.

Elöltöltős: Energia és víztakarékos, és úgy tartják, hogy jobb tisztítási eredményt produkál.

Felültöltős: Általában alacsonyabb árkategória.

 

Időzítő / késleltetés

Az új típusú mosógépeknél az egyik gyakori funkció az időzítő vagy a késleltetés funkció, amely lehetővé teszi a mosási ciklus időtartamának szabályozását, valamint a késleltetett indítási időt. Mindez igen hasznos lehet, ha akkor mosunk amikor olcsóbb a villamos energia, ezzel pedig jelentős összeget takaríthat meg.

bosch_wat28691_serie_6_eloltoltos_mosogep-i282686.jpgHőmérséklet szabályozás

A mai mosógépeknél ez már egy alap funkció, de érdemes szót ejteni az állítható mosási hőmérséklet hasznosságáról, amelyet különböző textíliákhoz tudunk állítani. A hidegebb, 30C- os víz teljesen elegendő a kevésbé szennyezett ruhákhoz, és még pénzt is megtakarít, ha nem melegíti fel teljesen a vizet.

 

Centrifugálási sebesség

A centrifugálási sebesség azt mutatja, hogy centrifugálás során a dob mennyit fordul percenként. Az alacsonyabb árkategóriájú készülékek átlagosan 1100 fordulattal dolgoznak, de a szárazabb ruhák érdekében 1400 vagy 1600 fordulat/perc az optimális. A mosógép beszerelése során ügyeljen a lábak tökéletes beállítására, mert az ekkora sebességgel forgó dob bizony komoly károkat tud okozni, ha nincs megfelelően rögzítve.

Különböző üzemmód

Egy másik gyakori és nagyon hasznos tulajdonsága a mosógépeknek az üzemmódok sokfélesége, hogy ne csak a hőmérsékletet igazítsuk a textíliához, hanem a mosási módozatot is. Máshogy kell mosni a törölközőket, és máshogy a finom anyagokat, és mindezt tudjuk variálni mosógépünkön.

 

Okos megoldások

A 21. században a mosógépek is túlléptek a régi mechanikai működés határán, és egyes csúcskategóriás készülékek lehetővé teszik a felhasználó számára a távoli, okostelefonon keresztüli vezérlést. A szennyes összegyűjtését még magunknak kell megoldani, de a mosógépe elindítását már anélkül is meg tudja oldani, hogy otthon lenne, hogy mire hazaér, már csak a frissen mosott mosott ruhával kelljen foglalkoznunk.Keretes szerkezetbe zárva újra feltesszük a kérdést. Milyen mosógépet válasszunk? A rövid, de velős válasz erre a kérdésre az, hogy olyat, ami Önnek a legmegfelelőbb, és leginkább kielégíti az igényeit. A legjobb mosógép az, amelyik Önnek a legjobb.

Elöltöltős mosógépek listája

Felültöltős mosógépek listája

www.marketworld.hu

Szólj hozzá

mosógép műszaki webáruház mosás műszaki cikkek marketworld mosó-szárító