2018. máj 30.

Milyen fűnyírót válasszak? Tippek!

írta: MarketWorld webáruház
Milyen fűnyírót válasszak? Tippek!

Fűnyíróvásárlás előtt áll? Segítünk néhány egyszerű tippel, milyen szempontokat kell szem előtt tartania, hogy megtalálja az ideális választást.

skitterphoto-328-default.jpg

Egy fűnyíró vásárlásánál az első és legfontosabb szempont a terület, illetve a telek nagysága.

 


• 800 négyzetméterig – az elektromos
• 800-2000 négyzetméter között – a benzines
• 2000 négyzetméter felett – a traktor az ideális választás.

 

 


Azonban a vágási terület méretén kívül más szempontot is figyelembe kell vennünk. Ilyen például a nagyobb szintkülönbséggel rendelkező terület, amely, ha dimbes-dombos, akkor értelemszerűen nem alkalmas a benzines fűnyíró, hiszen hamar lefullasztja a motort. Ebben az esetben az elektromos a célszerű vásárlás. Idősebbeknek és hölgyeknek szintén az elektromos fűnyírót javasoljuk, hiszen kényelmesebb és csendesebb is. A benzines berántása körülményes és nehéz lehet, továbbá azt tankolni is szükséges, továbbá meglehetősen kicsi a valószínűsége, hogy meghibásodik, így karbantartásigénye is lényegesen kevesebb, mint benzinmotorosoké. Viszont a nagyobb területre, ahol a fák, virágágyások, bokrok, cserjék találhatók, egyértelműen az elektromos nem alkalmas, hiszen nagyobb hátsókerekekkel ellátott gépek sokkal könnyebben gurulnak egyenetlen talajokon.


Következő lépés: a gép mérete. 30-35 cm vágószélességű fűnyírót 200-300 négyzetméterig, 500-600 négyzetméterig a 40-45 centis vágásszélességű fűnyírót, 600-1000 négyzetméterig pedig 51 cm-s vágásszélességű fűnyírót tartjuk az ideális választásnak.


Szükség van-e fűgyűjtőre?
Sok gép fűgyűjtő kosárral is rendelkezik, ami megkímél bennünket a gereblyézéstől. Gyűjtőkosár használatával elkerülhetjük a gyommagvak szétterítését is, és az allergiát okozó pollenek szétszóródása is csökkenthető. Ritkán nyírt területen célszerűbb az oldalkidobós típust választani.


Használat előtt mindig ellenőrizzük a gépet! Ezt követően ügyeljünk a területre, alaposan nézzük át, távolítsunk el minden követ, drótokat, ágakat, szemeteket stb. Fűnyírás közben mindig viseljünk zárt, vastag talpú cipőt és hosszú nadrágot. Ne nyírjunk füvet mezítláb vagy papucsban, szandálban!

Webáruházunkban az alábbi linkre kattintva találja meg a fűnyíróink kínálatát. 

Megnézem a fűnyírókat!

Szólj hozzá

kert fűnyíró online áruház kertápolás