2019. dec 19.

Útmutató a mosogatógépek világához

írta: MarketWorld webáruház
Útmutató a mosogatógépek világához

Segítünk a választásban

Elveszett vagy, ha mosogatógépekről van szó? Nem csodáljuk! Amennyiben vásárláson gondolkodsz, számos problémába ütközhetsz az interneten való keresgélés közben. Mi most tisztázzuk számodra a kérdést, hogy magabiztosan tudj választani a rendelkezésre álló gépezetek közül, amikor eljön a pillanat.
whirlpool_wsip4o23pfe_beepitheto_mosogatogep-i442263.jpg
forrás: marketworld.hu
Igények
 
Rendkívül fontos, hogy szem előtt tartsd saját konyhai igényeidet! Nem mindegy, hogy mekkora mosogatógépet vásárolsz, vedd figyelembe, hány fős háztartásod van, átlagosan mennyi tisztítandó konyhai eszközöd van, illetve milyen gyakorisággal szeretnéd majd használni a gépet, hogy mennyit foglalkozol sütés-főzéssel, és hogy mekkora szabad tér van a gép számára a konyhádban.
 
A mosogatógépek tűrőképessége terítékszámban mérhető. Ez azt jelenti, hogy ha például 6 terítékes a készülék, akkor 6 emberre szóló lapos-, mély- és kistányér, villa, kanál, kés, kiskanál, kisvilla, pohár, csésze, valamint csészealj stb. fér el egyszerre a mosogatógépben.
302836-p7osza-280.jpg
forrás: freepik.com
Fogyasztás
 
Nézz utána a mosogatógépek fogyasztásának! Ez nagyon fontos, hiszen mindegyik gép különbözően működik, - de azt is elmondhatjuk, hogy alapvetően nem spórolsz többet mosogatással, mint mosogatógép használatával. Egy gép használatával vizet és áramot is spórolhatsz, valamint a tabletta sem kerül többe éves szinten, mint a mosogatószer.
bosch_mosogato.jpg
forrás: marketworld.hu
Garancia
 
Ne feledd, a garancia is meghatározó kérdés, amire jó, ha tudod a választ! Vásárlás előtt járj utána, hogy e tekintetben mi vonatkozik a gépre, hiszen minden gyártó más és más garanciális időt ad meg termékeire. Sőt, értesülj arról is, hogy egyáltalán teljeskörű-e a garancia.

A legfontosabb: mosogatógépek típusai
 
Ha mindent átgondoltál, amit eddig megemlítettünk bejegyzésünkben, már csak annyi dolgod maradt, hogy magát a mosogatógép típusát kiválasztod.
 
Teljesen integrálható mosogatógép
 
Amennyiben azt szeretnéd, hogy a készülék egyáltalán ne legyen látható, válaszd ezt a típusú gépet! Ebben az esetben a mosogatógép ajtaja úgy fog kinézni, mint a konyhabútorod bármely másik egysége.
electrolux_mosogato.png
forrás: marketworld.hu
Részben beépíthető mosogatógép
 
Ez a típusú mosogatógép nem állhat önállóan, beépítést igényel. A készülék felső része, ahol az irányítógombok, illetve a kijelző található, szabadon kell hagyni a beépítés során, praktikus, ha a fennmaradó rész pedig a konyhaszekrényhez igazodik.
 
Szabadon álló mosogatógép
 
Értelemszerűen ezt a típust nem kell beépíteni a konyhabútorba, hiszen a készüléknek van teteje és előlapja is. Mindössze annyi a dolgunk, hogy úgy válasszunk neki helyet a gép számára, hogy áramforrás, valamint víz be- és elvezetés legyen a közelben. Ennél a típusnál a legfontosabb a szín kérdését is tisztázni. A legtöbb mosogatógép fehér vagy inox kivitelezésben érhető el, nagyon ritkán feketében.
mcsa02470633_i3789_1843356_sms46mi03e_pga2_def.jpg
forrás: bosch-home.com
Pult alá építhető mosogatógép
 
Ennek a típusnak az a sajátossága, hogy levehető a teteje, ezen kívül semmiben sem tér el szabadon álló vagy teljesen beépíthető társaitól. Ráadásul ha a konyhaszekrény alá helyezzük a gépet, túl sok hasznos helyet a rendelkezésünkre álló térből sem foglal el.
Mindegyik típusú gépre jellemző, hogy LCD kijelzővel rendelkezik, így egyszerű dolgunk van, ha meg akarjuk tudni, éppen hol tart a mosogatás.

Reméljük tudtunk segíteni az összeállítással, jó vásárlást kívánunk!
Szólj hozzá

konyha háztartás mosogatógép műszaki műszaki cikkek konyhai eszköz műszaki webáruház marketworld beépíthető gépek