2021. ápr 26.

Az elektromos rollerek előnyei és hátrányai

írta: MarketWorld webáruház
Az elektromos rollerek előnyei és hátrányai

Tapasztald meg a könnyed közlekedés e módját!

xiaomi-mi-electric-scooter-essential-t25.jpg

forrás: xiaomi.hu

 

A tartalomból:

• Elektromos rollerek előnyei
• Elektromos rollerek hátrányai
• Ismertetjük a Xiaomi Mi Electric Scooter Essential elektromos rollert


Bár mindössze néhány évvel ezelőtt jelentek meg a piacon az elektromos rollerek, térhódításuk rövid időn belül bekövetkezett. Nézzünk meg egy példát, ami remekül illusztrálja ezt: ha alaposan belegondolsz, biztosan te is naponta látsz olyanokat, akik elektromos rollerrel hasítanak a járdán vagy akár az autók között, netán összecsukva szállnak fel vele a tömegközlekedési eszközökre. A posztban bemutatjuk az e-rollerek előnyeit és hátrányait, hogy felmérd, neked való-e egy ilyen közlekedési alkalmatosság.

Az elektromos rollerek rövid idő alatt óriási népszerűségre tettek szert, azonban akadnak bőven olyanok, akik ellenzik használatát, vagy egyenesen veszélyesnek tartják azt. Te is mindenképp próbálj ki egyet vásárlás előtt, hogy tudd, mire számíts! A fővárosban az elektromos rollerek bérelhető verziója is elérhető, ami például remek opció a tesztelésre.

young-handsome-man-riding-scooter-park.jpg


Első körben vegyük sorra az elektromos rollerek összes előnyét, ami felfedi az eszközök diadalmenetének titkát.

Elektromos rollerek előnyei

• Még ha csak minimálisan is, de mozogsz közlekedés közben

Napjainkban egyre többen vállalnak munkát irodákban, ahol napközben nincs lehetőség a mozgásra. Továbbá a rohanó életmód miatt sokaknak nincsen ideje sem arra, hogy beiktassanak bármilyen jellegű sporttevékenységet az életükbe. Tény, hogy egy elektromos rollerrel való közlekedés közben sem történik jelentős és megfelelő mennyiségű mozgás. Azonban a semminél többet tud számodra nyújtani a közlekedési eszköz ezen a téren, ugyanis fejleszti egyensúlyérzéked, illetve aktiválja a hasizmot.

• Csökkentheted vele ökológiai lábnyomod

A környezetvédelem napjaink egyik égető problémaköre. Ha a mindennapokban is ügyelsz arra, hogy akár csak egy kevéssel te is hozzájárulj a bolygó jólétéért, az elismerésre méltó. Elektromos rollerrel közlekedve védheted a környezetet, mivel az eszköz nem végez károsanyag-kibocsátást, illetve töltés során is csak minimális elektromos áramot fogyaszt. Ráadásul a roller rendkívül csendes közlekedést is biztosít számodra, így alkalomadtán éjszaka is használhatod, és garantáltan nem fogsz vele zavarni senkit.

two-electric-kick-scooters-e-scooter-parked-sidelines-road.jpg


• Hordozható

Az elektromos roller könnyű és összecsukható, így bármikor magaddal viheted, sőt, a város másik végébe is elindulhatsz vele, hiszen felszállhatsz vele a tömegközlekedési eszközökre. De ha ahhoz szottyan kedved, akár az egész környéket bejárhatod vele, mivel az elektromos roller tökéletesen megfelel városnézésre. Ha mindenképp kerülöd a tömegközlekedést, rollerre pattanva biztosan nem fog senki a nyakadba lihegni, megmarad a személyes tér érzése, ellentétben a tömegközlekedési eszközökkel, ahol nincs hova menekülni a tömeg elől.

• Spórolsz vele

Ki ne szeretne egy kis pénzt félretenni? Ha autóval jársz dolgozni, tisztában vagy vele, hogy a benzin mennyi anyagi forrást felőröl. Ezt az összeget te is biztosan szívesebben elköltenéd valami másra. Egy elektromos roller megvásárlása komoly befektetést igényel, azonban a beszerzést követően is minimálisak a fenntartási költségei. Ezek közé tartozik az elektromos áram költsége, illetve az alkalmankénti fékbetét- vagy gumicsere.

front-view-young-woman-riding-electric-scooter.jpg


Elektromos rollerek hátrányai

• Rövid távokra tervezték

Ha egész napos, akár városok közötti suhanásra vágysz, az egyelőre nem megoldott egy elektromos rollerrel, ebben az esetben válaszd inkább a biciklit! Az elektromos rollerek hatótávolsága általában 20-30 km-re tehető, így érdemes ezen a távolságon belül használni az eszközt, például munkába járáskor. Továbbá rossz időben nem tudod használni az eszközt, vagy legalábbis egy esetleges havazás vagy nagy eső alkalmával nem a legpraktikusabb megoldás rollerre pattanni.

• Balesetveszélyes

Mivel az elektromos rollerek gyakorlatilag hangtalan közlekedést tesznek lehetővé a felhasználók számára viszonylag nagy sebesség mellett, így alkalmazásuk balesetveszélyes lehet. Ahányszor elektromos rollerre pattansz, mindig viselj bukósisakot, illetve nem árt beszerezni egy csengőt!

• Érzékeny készülék

Rollerezés közben fokozottan figyelj az úthibákra! Egy nagyobb kerekekkel rendelkező eszközzel veszélytelenebbül közlekedhetsz az utakon.

xiaomi-mi-electric-scooter-essential-t24.jpg

forrás: xiaomi.hu

Xiaomi Mi Electric Scooter Essential elektromos roller

Ha egy egyszerűen használható, különleges rollert próbálnál ki, a Xiaomi termékével hosszútávon elégedett leszel. Bármelyik korosztály számára ideális ez a készülék, ráadásul ár-érték arányban az egyik legjobb választás az elektromos rollerek piacán. Ez a gépezet egy, a repülőgépiparban elterjedt alumíniumötvözetből készült, ez eredményezi könnyű, 12 kg-os súlyát. A roller mindössze 3 másodperc alatt összecsukható, ebben az állapotában pedig könnyen szállítható.

A Mi Home telefonos alkalmazáshoz csatlakozva olyan részletes adatokhoz is hozzájuthatsz a rollerrel kapcsolatosan, mint a menetstatisztikák vagy az akkumulátor állapota.

xiaomi_mi_electric_scooter_essential-i536761.jpg 
Természetesen fontos attribútum a roller sebessége is, mely 20 km/h-ban maximalizálódik. Emellett te döntöd el, hogy milyen tempóban utazol, háromféle sebességbeállítás áll rendelkezésedre, méghozzá a gyalogos mód (5 km/h), a standard mód (15 km/h) és a sport mód (20 km/h). Akár a legtöbb elektromos roller, ez a készülék is lítiumion akkumulátorral működik. Bár ez a típusú akkumulátor drágább, ugyanakkor minőségibb és könnyebb is.

Továbbá a mozgási energia visszanyerő rendszer, vagyis KERS újabb verziója került a rollerbe. Tehát, ha fékezés és gázadás sem történik gurulás közben, az energiakonverzió hatékonyabb lesz, ez pedig növeli az akkumulátor üzemidejét.

Ha elnyerték a tetszésedet az elektromos rollerek, ruházz be egyre, és suhanj te is városszerte!


Tekintsd meg elektromos rollereinket itt!

Szólj hozzá

elektromos roller xiaomi elektromos roller elektromos roller xiaomi elektromos scooter xiaomi roller pro xiaomi rollerek