2021. júl 01.

A legtutibb bulikiegészítők

írta: MarketWorld webáruház
A legtutibb bulikiegészítők

Vesd bele magad a hosszú nyári estékbe!

Egész évben a nyári hónapokat várod, hogy a baráti összejöveteleken egész éjjel kint legyetek a szabad ég alatt? Most már bátran elkezdhetsz bulikat szervezni, hiszen a nyár erőteljesen berúgta az ajtót, és a tartós jó időnek köszönhetően szinte bármikor összehívhatod a barátaidat egy kis sütögetésre, medencés bulira, vagy a foci EB idején egy meccsnézős estére. Bejegyzésünkben megmutatjuk azokat az elengedhetetlen eszközöket, amelyekkel feldobhatod az összeröffenést.

friends-enjoying-rooftop-party.jpg
 
A tartalomból:

• Hot-dog készítő

• Fagylaltkészítő

• Joghurtkészítő

• Jégkockakészítő

• Popcornkészítő

 

Hot-dog készítő

A klasszikus kerti partis menünek általában a népszerű street food, a hot-dog is része. Az étel popularitása nem csoda, hiszen laktató és sokféle ízben elkészíthető. Ha könnyedén és gyorsan szeretnéd kiszolgálni vendégeidet, akkor egy hot-dog készítő a segítségedre lesz ebben. A készülék általában úgy néz ki, hogy egy fém tüskén pirulnak a kiflik, emellett pedig a gép rendelkezik egy fedett pároló résszel, amiben a virslik főhetnek, illetve ha már elkészültek, a hot-dog készítő melegen tartja őket.  

gallet_mah50_hot_dog_keszito-i166384.jpg

Fagylaltkészítő

Ha otthon meg akarod kínálni fagyival a társaságot, a legjobb megoldás egy fagylaltgép beszerzése, mellyel kedved szerint készíthetsz bármilyen ízű finomságot. Mindössze annyi dolgod van, hogy elkészíted a fagyimasszát, a gép pedig minden mást elintéz helyetted. A levegő folyamatos hozzákeverése biztosítja a fagylalt számára a krémes állagot, ezt a készülék szintén elvégzi. 

Ha fagylaltgépet vásárolsz, kétféle típusú géppel találkozhatsz, az egyik automatikusan lehűti a keveréket, a másik esetében viszont használat előtt le kell hűteni a jégakkut. Bármelyik mellett is döntesz, egy ilyen konyhai berendezéssel mindig garantált siker lesz a desszert. Ha nincs ötleted, vagy épp ellenkezőleg, bőségzavarban szenvedsz, hogy milyen ízű fagyaltot készítenél otthon szívesen, görgess lejjebb, mutatunk pár receptet. 

cuisinart_ice31ge_fagylaltkeszito-i483687.jpg
Mascarponés gyümölcsfagyi

Hozzávalók:

• 50 dkg mascarpone

• 2 dl tejszín

• 50 dkg eper/málna/őszibarack

• 10 dkg porcukor

• 1 ek. citromlé

• 2 csomag vanillincukor

Elkészítés:

Tisztítsd meg a gyümölcsöket, majd pürésítsd őket botmixerrel. A tejszínt verd habbá, és add hozzá a mascarponéhoz, majd keverd simára az egyveleget. Add hozzá a gyümölcspürét, a citromlevet, a porcukrot és a vanillincukrot. Ezután jól elkeverve fagyaszthatod is a keveréket a fagyigépben. (Recept forrása: mindmegette.hu)

roasted-plums-ice-cream-with-chopped-hazelnut.jpg
Csokoládéfagylalt

Hozzávalók:

• 10 dkg csokoládé

• 4 tojássárgája

• 10 dkg porcukor

• 3 dl tejszín

Elkészítés:

Kb. 1 deci tejszínhez keverd hozzá a lereszelt csokit, majd lassú tűzön, gőz fölött olvaszd meg. A maradék tejszínhez keverd hozzá a tojást és a porcukrot, majd gőz fölött add hozzá a csokis tejszínt. Habverővel keverd addig, amíg be nem sűrűsödik a massza. Ha kihűlt, tedd a fagyigépbe hűteni. (Recept forrása: harmonet.hu) 

syrup-decorated-coffee-ice-cream-sliced-chocolate.jpg

Levendulás-fehércsokoládés fagylalt

Hozzávalók:

• 5 dl tejszín

• 2 dl sűrített tej

• 2 tk. szárított levendula

• 3 tojássárgája

• 5 dkg fehér csokoládé

• 1 ek. méz

Elkészítés:

A tejszínt a tejjel melegítsd fel, majd add hozzá a mézet és a levendulát. Hagyd állni fél óráig, majd szűrd le. A tojássárgákat verd habosra, majd forrald össze a tejszínnel. Öntsd hozzá a fehér csokoládét, és folytonos kevergetés mellett olvaszd fel. A fagyimasszát tedd a gépbe hűlni. (Recept forrása: nlc.hu)

lavender-honey-ice-cream-10a_jpg.pngforrás: baking-sense.com

 

Joghurtkészítő

Bár előfordulhat, hogy nem a joghurt az első, ami eszünkbe jut, ha a nyári kánikulában szeretnénk lehűteni magunkat valamivel, ennek ellenére ez is remek opció egy kis hűsölős nassolásra. Egy ilyen kisgépben általában minimum 8 órán keresztül készül a joghurt. Fontos, hogy ha lehet mindig olyan tejből készítsd a joghurtot, ami zsírszegény, zsírmentes, ultramagas hőmérsékleten hőkezelt.  

g3_ferrari_g10052_joghurt_keszito-i489335.jpg

Már csak azért is érdemes otthon kísérletezni a joghurt elkészítésével, mert számos előnyös tulajdonsággal rendelkezik, ne csak nyáron fogyaszd! Rendkívül jó hatással van a belekre, hiszen probiotikum, vagyis jótékony baktériumokat tartalmaz, a joghurt fogyasztása jó felfúvódás ellen és csökkenti a gázképződést. Továbbá kutatások szerint a probiotikumok erősítik az immunrendszert, csökkentik a daganatos betegségek kialakulásának esélyét, segítenek a testsúly kontrollálásában és bizonyos vitaminok felszívódásában. Ráadásul a joghurt kalciumtartalma is pozitív tulajdonságainak listáját bővíti. 

yogurt-with-mixed-berries.jpg
 
Jégkockakészítő

Nincs is jobb a nyári hőségben, mint egy frissítő koktél. Ehhez viszont némi jégre is szükséged lesz, amit legegyszerűbben egy jégkockakészítővel gyárthatsz le otthon. Készüléktől függően óránként akár 500 gramm jeget is kinyerhetsz egy jégkockakészítőből, így folyamatos lesz az utánpótlás, ha koktélpartit tartasz. 

caso_3304_jegkocka_keszito-i509644.png
 
De még mielőtt belevágnál a konyha bárpulttá alakításába, érdemes elmélyülnöd kicsit a koktélok rövid történetében, amivel akár vendégeidet is szórakoztathatod. A koktélok eredetének több története is van, de az egyik legérdekesebb ezek közül a New Orleans-i francia származású Antoine Amedee Peychaud nevéhez köthető. A patikusként tevékenykedő férfi gyógyászati célokból kísérletezett különböző italok vegyítésével, melyeket barátain tesztelt. Peychaud cocquetier-ből (a tojástartó francia megfelelője) szolgálta fel a kevert nedűket, azonban az angol ajkak számára nehezen kiejthető volt ez a szó, ezért egyszerűsítették le azt a cocktail szóra. 

cocktail-glasses.jpg

Popcornkészítő

Mindegy, hogy egy egész estés filmmaratont, kerti BBQ bulit vagy medencés lazulást szerveztek, a popcorn mindig kötelező elem a nasilistán. Egy popcornkészítő segítségével bármikor néhány perc alatt ízletes kukoricát készíthetsz vendégeidnek, ráadásul úgy ízesítheted azt, ahogy kedved tartja. Sós vagy édes csemegét is varázsolhatsz a kukoricából. Egy ilyen praktikus kisgép olaj vagy zsír felhasználása nélkül készíti el a ropogtatnivalót, így az alacsony kalóriaszint miatt annyit fogyaszthatsz belőle, amennyi beléd fér. 

russell_hobbs_24630-56_popcorn_keszito-i516342.jpg
 

indigo_and_purple_lined_star_life_cycle_astronomy_infographic.jpg

Tekintsd meg az összes bulikiegészítőnket itt!

Szólj hozzá

szórakozás konyha nyár háztartás kerti parti konyhai eszköz fagyigép jégkockakészítő marketworld popcornkészítő joghurtkészítő hot dog készítő hot dog készítő gép