2017. jún 23.

Ne vesszen el a hűtők között

írta: MarketWorld webáruház
Ne vesszen el a hűtők között

Nem a külső számít, de azért nem rossz, ha ráakadunk egy tetszetős hűtőre, aminek a belbecse messzemenőkig kielégíti az igényeinket. 

Legalább tíz évvel ezelőtt volt egy futó nyári kalandom egy jégkocka-adagolós side by side hűtővel, amely maradandó nyomott hagyott bennem. Ne feszegessük a múltat, hanem tekintsünk a jövőbe leginkább egy hűtő vásárlásának fontolgatása előtt. Nézzen szét alaposan, gondolja végig a lehetőségeit, avagy a korlátait, mi pedig segítünk abban, hogy mit kell mérlegelni a hűtővásárlás előtt.

frozen-food.jpg

A hűtő helye

Lehet, hogy minden vágya egy side by side hűtő, de van akkora a konyhája, hogy ki is tudja nyitni a hűtő ajtaját? Mérje fel pontosan a konyhája méreteit, és előre tervezze meg, hogy hová fogja helyezni az új hűtőt. Sokkal egyszerűbb, ha azonnal a kiszemelt helyre teszik az újonnan vásárolt terméket, mintsem még mozgatják jobbra-balra.

Étkezési szokás

Gyakran szokott főzni? Szereti felhalmozni és lefagyasztani az éppen akciós ételeket? Ilyen és ehhez hasonló kérdésen merengjen el, és ennek megfelelően mérlegeljen. Abban az esetben, ha sokat használja a fagyasztót, úgy célszerűbb nagyobb fagyasztóval rendelkező hűtőt venni, de ha csak egy-két pizza kerül bele, akkor elegendő a fagyasztórekeszes megoldás is.

A család

Nem feltétlenül egyenes arányosan kell, hogy növekedjen a hűtő mérete a család tagjainak számával, de azért az nyilvánvaló, hogy több mindennel fogjuk a hűtőnket feltölteni, ha már gyerekek is vannak otthon, így ebben az esetben mindenképpen érdemes nagyobb méretű hűtőben gondolkodni.

Költségvetés

Határ a csillagos ég, mert a pár tízezer forintos hűtőtől kezdve akár a félmilliós értéket vagy az annál magasabb árat is elérheti egy készülék ára.

Energiaszámla

A hűtő működése a teljes villanyszámlánk 14%-át teszi ki, ezért nem árt alaposan áttekinteni az energiahatékonyságra vonatkozó adatokat. Lehet nem tudta, most azonban megtudja, hogy a beépített víz és jégadagoló megemeli az energiafogyasztást, amely akár 20%-os növekedést is eredményezhet.

Karbantartás és tisztíthatóság

A rozsdamentes acél vagy inox kétség kívül nagyon jól mutat. Ha tiszta, merthogy igencsak kiábrándító látványt tud nyújtani, ha tele van ujjlenyomattal. Ugyanígy nagyon jó az üvegajtón keresztül szemlélni a hűtő tartalmát, de ha túl sokat nyomjuk az orrunkat az üveghez, akkor egy idő után úgy tűnik majd, mintha egyre homályosabban látnánk, holott csak a maszatos üvegajtót kellene megtisztítani.

 education_1.jpg

Szólj hozzá

konyha hűtő háztartás webáruház hűtőszekrény fagyasztószekrény marketworld fagyasztóláda ételelőkészítés