Szakállformázási kisokos
A szakáll reneszánszát éli, és az elmúlt években már nem csak a Movember jegyében kerül fel a férfi arcokra a buja szőrzet, hanem az így megszerzett ékesség marad az évi többi hónapjában is.
Az arcformának megfelelően többféle típusú szakáll ismeretes, de bármilyen stílusról és legyen szó, ápolni kell, hogy ne csak nőjön, mint erdőben a fa, és ezzel tulajdonosa ne az ápolatlan szakáll érzetét keltse.
A szakállvágás eszközei:
- Fésű vagy kefe: a szakáll átfésüléséhez.
- Szakállvágó: vágáshoz
- Ollók: az elegyengetéshez.
- Védőolaj vagy hidratáló: a puha és egészséges szakállért.
A szakállvágás menete:
1. Fésülés: Fésülje át a szakállát egy irányba, beleértve a bajuszt és az áll környéki részeket is.
2. Szakállvágó: A szakállvágóval egyenletesre tudjuk vágni az arcszőrzetet, de válasszon minőségi, erős szakállvágót. Első alkalommal a legmagasabb fokozaton tesztelje a készüléket, majd vegye egyre alacsonyabbra az elérni kívánt méret eléréséig.
3. Nyak: A nyakon a bőr redőzött, így a vágás során fezstíse meg a bőrt, hogy biztosan mindenhonnan és egyenletesen levágja.
4. Megfelelő bajusz méret: A bajuszt fésülje rá a szájára, hogy meglássa a lelógó szőrszálakat, nos, ezeket távolítsa el, és a bajuszt is trimmelje meg a kívánt méretre.
5. Használjon ollót: A szakállvágás végén használjon ollót, hogy kiegyenlítse szakállát, lenyírja a kósza szállakat.
6. Tegyen pontot a művelet végére: vágás után hidratálja szakállát, amelytől fényesebb és egészségesebb lesz, és megakadályozza a kiszáradást és a viszketést.
+ Tippek:
Fújd szárazra édes: Szárítsa meg szakállát, mert csak így látja az esetleges hibákat, amiket vizesen nem biztos, hogy észre venne.
A méret és méret közötti különbség: Mint ahogy a ruhák számozásánál is van eltérés márka és márka között, úgy szakállvágóknál is. Az éles vágás előtt mindig tesztelje az eszközt, és először a legnagyobb fokozaton kezdjen el vágni, majd vegye egyre lejjebb.
Megéri a pénzét: Invesztáljon egy jó minőségű szakállvágóba, kényelmes a használatuk, sokáig tartanak és igazán minőségi szakállat fog eredményezni a használatuk.