2017. aug 22.

Milyen típusú mosogatógépet kellene választanom?

írta: MarketWorld webáruház
Milyen típusú mosogatógépet kellene választanom?

Az egyik legjobb találmány a mosogatógép, de ez egy tapasztaláson alapuló szubjektív vélemény. Nincs is annál kiábrándítóbb, mint egy családi, több fogásos ebéd után meglátni a mosatlant, és kő-papír-ollóval eldönteni, hogy ki mosogasson. Ha van moso

dishwasher_edited.jpg
Nagyon sok időt, vizet és pénzt takaríthat meg, és az elsőre kiadott összeg nagyon gyorsan megtérül, szóval emiatt ne fájjon a feje. Inkább azon gondolkodjon, hogy milyen típusú mosogatógépet akar vagy inkább tud – a konyhája függvényében - beszerezni.

bosch_szabadonallo.jpg

Szabadonálló

 

Ezen típusú mosogatógépek tetején van egy munkalap, éppen ezért állják meg önállóan is a helyüket, de be is lehet építeni azokat.


Szabadonálló mosogatógépek 

Félig integrált mosogatógépek

 

A vezérlőpanel alatti részt lehet beilleszteni, és erre a feleületre lehet a konyhaszekrény idomuló panelt rögzíteni.
A konyhaszekrény alá történő beépítésre vannak tervezve, ezért nem rendelkeznek felső és oldalsó panelekkel pont azért, hogy a beszerelés után stabilan álljanak. A vezérlőpanel a látható rész, míg az ez alatti felületre lehet a konyhaszekrény felületével megegyező panelt rögzíteni.


Beépíthető mosogatógépek listája 

felig_integralt.jpg

teljesen_beepitheto.jpgTeljesen beépített mosogatógép

 

Ez a verzió teljes egészében belesimul a környezetbe, jelen esetben a konyhaszekrénybe, de oly módon, hogy a vezérlőpanel is az ajtó felső részébe van építve, így egyáltalán nem látszik, hogy ott egy mosogatógép bújuk meg.


Teljesen beépíthető mosogatógépek

 

Fiókos vagy kompakt mosogatógépek

 

A nagyjából mikrohullámú sütő nagyságú mosogatógépek ideálisak kis háztartásba, beépíthető a konyhabútorba, azonban méretükből adódóan kevesebb terítéket tudnak elmosni.

fiokos.jpg

Keskeny mosogatógépek

 

Magasságuk ugyanolyan, mint szélesebb társuké, de a maguk 45 cm-es szélességével nem kell lemondani a kényelemről azoknak sem, akiknek kevés hely áll rendelkezésre a beépíthető mosógéphez.

Keskeny mosogatógép 

Pultra helyezhető

 

Ezt a mosogatógépet, úgy tervezték, ahogy a neve is mutatja, hogy a konyhapultra is helyezhetjük. Ilyen formán a ki-és beszerelésük nem igényel extra kivitelezést. 

pult_mosogatogep.jpg

Meg van az új mosogatógép, most már csak az a kérdés, hogy hogyan lehet a legtöbbet kihozni belőle?

 

  • Jó minőségű tisztítószert használjon, ha már van egy jó kis mosogatógépbe, akkor adja meg a módját a mosogatásnak, és tegyen rá még egy lapáttal a hatékonyságra.
  • Ne a legszűkebb helyre tegye a legkoszosabb edényt, hagyjon elegendő teret, hogy mindenhol érje a víz
  • Mindig ügyeljen arra, hogy a vízpermetező lapát szabadon mozoghasson, ne rakjon alá magasabb edényt, amelyben megakadhatnak a lapátok.
  • Nem kell a tányérokat előmosni, a mostani készüléket már oly módon vannak kialakítva, hogy egy az egyben mehet a belsejükbe minden egyes edényzet. Viszont a lefolyó szűrőt nem árt takarítani.
  • Ne tegyen semmilyen fa tárgyat a mosogatógépbe.
  • Tartsa tisztán a mosogatógépet, hogy tisztán tudja tartani tányérjait.

www.marketworld.hu/mosogatógép 

Szólj hozzá

háztartás mosogatógép étkezés műszaki tisztaság tisztítás mosogatás műszaki cikkek beépíthetőgépek beépíthető gépek kompakt mosogatógép