2017. nov 07.

Aszalógép, az egészséges nasi készítő

írta: MarketWorld webáruház
Aszalógép, az egészséges nasi készítő

Ki ne szeretne nassolni, rágcsálni finom falatokat, aminél már csak az a jobb, ha ezek még egészségesek is. A boltba betérve aszalványok széles választékából válogathatunk, amely igen ínycsiklandóan néznek ki. Vajon ezek 100%-ban egészségesek is?

marketworld_aszalogep.jpg

Egy otthoni aszalógéppel bármikor bármilyen aszalt nassolni valót elkészíthet, és csak a képzelete szabhat határt abban, hogy milyen ételt tesz be az aszalógépbe, és milyen aszalvány válik belőle. Mutatjuk az aszalógép előnyeit, és azt, hogy hogyan és milyen módon készíthet egészséges rágcsálni válót.

1. Ízletes

Aszalás során tulajdonképpen az ételek dehidratálása történik, a gazdag és finom íz megtartása mellett. A saját kezűleg készített aszalványok esetében Ön pontosan tudja, hogy az mennyire friss, ellentétben a boltban vásárolt étkekkel.

sencor_sfd_aszalogep-i116542.png2. Élelmiszer hulladék csökkentése & meghosszabbított eltarthatóság

Ne pazarolja az ételt! Ez az alap. ezen kívül a maradék gyümölcsök és zöldségek eltarthatósága 2 évvel meghosszabbítható, ha az aszalásra kerül, igen, 2 évvel. Így viszont soha nem fog a kukában landolni az étel, mert elcsomagolhatjuk a télire, 2 évig.

3. 100%-ban egészséges ételek készítése

Az aszalt élelmiszerek összetevőinek listája igen rövid, csak a gyümölcs vagy a zöldség, amire egyedül szükségünk van. Az aszalás során az étel nem veszít az ásványi anyagból, eltérően a főzéstől vagy a párolástól, amikor ezek az összetevők tovaillanhatnak. veszíthetnek értékes összetevőikből.

Az aszalás megváltoztatja az ételeket, és finom nassolni valóvá alakítja. Az aszalható ételek száma szó szerint végtelen, és meglepődne, hogy mennyi mindent lehet aszalni.

Egészséges táplálkozás tárgykörében hajlamosak vagyunk azonnal az aszalt gyümölcsökre gondolni, és fogyasztjuk is ezeket gőzerővel az édes nasik helyett. Az egészséges kifejezés nem igazán vonatkozik a bolti aszalt étkekre. Sok boltban vásárolt szárított gyümölcs tartalmaz hozzáadott cukrot, kén-dioxidot és transzzsírt, amelyek mindegyikre igen káros lehet az egészségre.
A kén-dioxidot a gyümölcsök elszíneződésének megelőzése céljából adják a termékhez, többek között az aszalt sárgabarackhoz, ami a csomagolt termék élénk narancssárga színét adja. A saját szárított gyümölcse elkészítésével nincsenek adalékanyagok vagy tartósítószerek, csak a gyümölcs, a színtiszta gyümölcs.

steba_ed_digitalis_aszalogep-i127548.jpg4. Költséghatékony

Feldolgozás, tárolás, szállítás és még sorolhatnánk, hogy milyen egyéb költségek adódhatnak hozzá a termékhez, mire a boltok polcaira jut. Szóval a lényeg, hogy ha gyakran fogyaszt aszalt étkeket, úgy sok pénzt takaríthat meg egy saját aszalógép használatával.

5. Egyszerű tárolás

Az aszalt ételek tárolása kevesebbet helyet igényel, és nem foglal helyett a hűtőben vagy a fagyasztószekrényben. Egyszerűen csak tegye tiszta, száraz tárolóedénybe vagy vákuumos zacskóba, és tárolja őket szára helyen.

6. Mindig kéznél lehet

Nassolni mindenki szeret, bárhol és bármikor, de nem mindig férünk hozzá utazás közben. Ekkor lép életbe az előző pont egy része, amikor már eltároltuk az aszalványt, és mindezt el is tudjuk vinni magunkkal, bárhová is megyünk.

7. Precízebb aszalás

Ha valaha próbált már aszalni sütőben, akkor tudhatja, hogy mindez csak a próbálkozás szintjével ér fel, mert az eredmény nem fog magáért beszélni, többek között azért, mert a sütőt nem tudjuk 90 foknál alacsonyabb hőfokon használni, az aszalók ezzel szembe 40-70 C fokon működnek,

Az alacsony hőmérsékleten aszalt élelmiszerek gyakran „nyers élelmiszereknek” tekintik. A nyers táplálék étrendnek sok előnye van, és azt mondják, hogy a gyümölcsökben és a zöldségekben élő tápanyagokat és enzimeket megőrzi. Ha nyers élelmiszer-diéta vagy csak több nyers étel fogyasztására törekszik, az aszalóban készült ételek jó alternatívát kínálnak.

zelmer_zfd2350w_aszalogep-i211793.png8. Rugalmasság & Sokoldalúság

Csak a képzelőereje szabhat határt annak, hogy milyen ételeket aszal.

  • Pépesítse a gyümölcsöt, esetleg ízesítse kedve szerint, aszalja meg, és tekerje fel kis tekercsekké. Nagyszerű, gyerekek által is kedvenc snacket varázsolhat, és igen, mindez egészséges gyümölcsből.
  • Szárítson kiwit, banánt, szőlőt, ananászt, áfonyát, epret, és így tovább…
  • A gyümölcs mellett készíthet egészséges zöldség chipseket sárgarépából, paszternákból vagy édesburgonyából.
  • Sőt mi több, még húsokat is száríthat, legyen szó marhahúsról vagy csirkéről.

9. Egyszerű & Könnyű használhatóság

Hihetetlenül egyszerű az aszalógépek használata. Mindösszesen fel kell darabolnia az ételeket, fel kell pakolni a tálcára, be kell állítani az időzítőt, és már indulhat is az aszalás. Ennyire egyszerű.
Ráadásul az aszalás olyan alacsony hőmérsékleten működik, ami miatt szinte lehetetlen túlszárítani az ételt, izgatottan tudni fogod, hogy a hőmérsékletek olyan alacsonyak, hogy szinte lehetetlen túlszárítani az ételeket.

10. Biztonságos tartósítási módszer

A többi tartósítási módszertől eltérően az aszalás során az étel víztartalma csökken, sőt mi több, teljesen távozik is, így a baktériumok terjedésének kockázata nagyon alacsony. Ha gyakran túrázik, kempingezik vagy netán űrhajós, akkor ezt a tartósítási módszert Önnek találták ki.

www.marketworld.hu/aszalógép 

Szólj hozzá

gyümölcs egészség zöldség étkezés webáruház aszalás aszalógép ételelőkészítés