2020. ápr 08.

Így szórakozzatok jól idén húsvétkor

írta: MarketWorld webáruház
Így szórakozzatok jól idén húsvétkor

Ötletek az otthonülős ünnepléshez

Bár az idei húsvétot meglehetősen szokatlan körülmények között kell ünnepelnünk, nem kell, hogy a járványhelyzet kiűzze a szórakozást az életünkből. Megmutatjuk, hogyan élvezheted legegyszerűbben a szűk családi körben eltöltött tavaszi ünnepet.

husvet14.jpg

forrás: freepik.com


Fessetek tojásokat!

Szerezz be sokféle festéket, és már indulhat is a fakó tojások díszítése! Ha nem tartozol azok közé, akik szeretnek pepecselni, kézműveskedni, díszítheted a tojásokat alkoholos filccel vagy apró matricákkal, amiket könnyedén beszerezhetsz papírboltokban, szupermarketekben. Továbbá hangulatosak a dísz kiscsibék is, amiket elhelyezhetsz az asztalon vagy a lakás bármely részében kis kosárkában.
A tojásfesték helyett használhatsz krepp papírt is színezéshez: mindössze annyi a dolgod, hogy enyhén ecetes vízbe teszed a lapokat, amik kieresztik a színüket és befogják a tojásokat.
Készíts díszeket is a kifújt hímes tojásokból, fabrikálj nekik akasztót, így az ágakra helyezve kapsz egy komplett tojásfát, ami remek asztaldísznek. Vond be a gyerekeket is a díszítésbe, ők is nagyon fogják élvezni az együtt töltött időt.

husvet8.jpg

forrás: freepik.com


Ami ilyenkor is elmaradhatatlan: süssetek, főzzetek!

Első körben írj egy bevásárlólistát, hogy ne a boltban a sorok között grasszálva kelljen azon gondolkodnod, hogy mik a húsvéti menü hozzávalói. Az alapvető sonka, tojás, kalács kombináció mellett gondolkodj másban is! Próbál ki egy-két új receptet, izzítsd be rég nem használt háztartási gépeidet, edényeidet, valamint ha családod körében indokolt, gondolj a különböző diétás, mindenmentes ételekre is! Ne stresszeld túl a dolgot, főleg hogy ezúttal amúgy sem főzöl sok emberre! Bőven elég, ha mindegyik fogásból egyfélét készítesz. Sőt, ha nem akarsz mindent egy délelőtt alatt megcsinálni, megkönnyítheted a saját dolgodat azzal, hogy az ebédet megelőző napon letudod a desszertet vagy a levest.

husvet10.gif

forrás: giphy.com

Tartsatok filmezős estét!

A kiadós húsvéti ebédet követően vágódjatok be a TV elé és tartsatok egy nyugis, egész estés film- vagy sorozatmaratont! Mindegy, hogy streaming szolgáltatót részesítetek előnyben, vagy a hagyományos tévézésre esküsztök, a lényeg, hogy jussatok közös nevezőre abban, hogy mit néztek, és érezzétek jól magatokat! Most az időhiány sem lehet kifogás, úgyhogy válasszatok bátran hosszabb volumenű filmeket, és szakadjatok ki általuk a szürke hétköznapokból!

husvet11.gif

forrás: giphy.com


Rendezzetek kerti partit!

Tartsatok kerti partit! Ez az ünneplési opció garantált siker a gyerekes családoknál, hiszen étkezést követően a kisebbek tudnak mozogni és játszani a friss levegőn, amíg a felnőttek beszélgetnek. Sőt, a nagyobb udvarokban könnyen kivitelezhető egy kincskereső játék is a gyerekeknek, így számukra valódi felfedező kalandtúra színeiben tűnik fel a húsvét.
Ha van rá lehetőségetek, izzítsátok be a grillsütőt, vagy szimplán terítsetek meg a szabadban és élvezzétek a friss levegőn elfogyasztott ebédet! Ha pedig vacsorázni készültök, még hangulatosabbá tehetitek az étkezést, ha különböző LED-es fényforrásokkal, gyertyákkal dobjátok fel a kerti bútorokat.

husvet9.jpg

forrás: freepik.com

Tartsatok játékestet!

Ha azok közé tartoztok, akiket nem zavar a bezártság, eltölthetitek az időt játékkonzolok beizzításával. Kismillió PlayStation és Xbox játék közül válogathattok, tartsatok családi bajnokságot, hirdessetek győztest is!
Továbbá, ha nem vagytok hívei az ilyen jellegű kikapcsolódásnak, kártyázzatok, társasozzatok vagy vágjatok neki egy puzzle-nak!

husvet13.gif

forrás: giphy.com


Videochateljek a távoli rokonokkal, barátokkal!

Azokkal, akikkel nem tudtok most találkozni a járványhelyzet miatt, beszéljetek meg egy fix időpontot, és videochateljetek! Nem ez a legkényelmesebb módja a családi, baráti csevejnek, de jobb mint a semmi. Ráadásul nem szükséges hozzá leülnöd laptop vagy asztali számítógép elé, az is elegendő, ha okostelefonoddal vagy tableteddel kapcsolódsz valamelyik videochatet biztosító alkalmazáshoz.

husvet12.jpg

forrás: freepik.com


De legfőképp vigyázatok magatokra és egymásra!

Szólj hozzá

húsvét konyha ünnep főzés tippek étkezés műszaki cikkek ünnepi készülődés marketworld