2020. ápr 28.

Mi az az ózonsterilizátor és hogyan működik?

írta: MarketWorld webáruház
Mi az az ózonsterilizátor és hogyan működik?

Tudj meg mindent a fertőtlenítő hatású készülékről

Az utóbbi hónapokban – természetesen nem minden ok nélkül, a járványhelyzet következtében – kiemelten fontos szerepet kapott a teljes körű fertőtlenítés mind otthonainkban, mind a munkahelyeken, nyilvános tereken. Talán akadnak, akik nem tudják, hogy a fertőtlenítés ózonsterilizátorral is megvalósítható, nem is akárhogy, hiszen egy ilyen készülék levegő- és ivóvíz-fertőtlenítésre, valamint ételek és ruhák sterilizálására is képes. Alább bemutatjuk az Adler WH-OZON ózonsterilizátor működését.

ozon-sterilizator_01.jpg

Mi az ózon?

A középpontban szereplő anyag egy három oxigénatomból álló molekula, mely normál körülmények között láthatatlan, nagy tömegben halványkék színű, szúrós szagú gáz. Az ózon (O3) gázhalmazállapotban nem tárolható, nem szállítható, így az anyag helyszíni előállítást kíván. Az ózont a 19. század óta használják fertőtlenítésre, kezdetben csak a víztisztításban volt bevett módszer az anyag használata, majd fokozatosan elterjedt és a mindennapok részévé vált szerepe a fehérjét tartalmazó ételek frissen tartásában. Ezt követően elkezdték alkalmazni az orvoslás területén is, fizioterápia során, illetve sportolók izomzatának fejlesztésekor.
Az ózon az egyik legerősebb oxidáló és fertőtlenítő anyag, ha mikroorganizmusokkal – baktériumok, vírusok, penész, gomba, szagot okozó elemek, oldott oxidálható ásványi anyagok – találkozik, megsemmisíti azokat. Megfelelő körülmények között akár 3000-szer hatásosabb fertőtlenítő hatása a klórnál. 

ozon-sterilizator_08.jpg

Az Adler WH-OZON ózonsterilizátor használata

Az Adler készülék oxigénmolekulákból állít elő ózonmolekulákat elektromos áram segítségével, ami ezután használható sterilizálásra. A gép elpusztítja a vegetatív baktériumokat, a vírusokat (például: influenza, Hepatitis A), a gombaféléket és az egysejtűeket, valamint megöli a spórákat, megszünteti az ételek és vegyszerek kellemetlen, dohos szagát.

ozon-sterilizator_092.jpg

Levegőfertőtlenítés

Az ózon lebontja és semlegesíti a levegőben, illetve a különböző felületeken megbújó allergéneket, csökkenti a poratkák előfordulását a szőnyegekben, kárpitokban, ágyneműkben. A készülék ezáltal képes felülmúlni a levegőtisztító berendezések teljesítményét. Az ózonsterilizátor megszünteti a dohányzás és az állatok okozta kellemetlen szagokat, friss levegőt biztosít szerte a lakásban.

ozon-sterilizator_022.jpg

Ivóvíz-fertőtlenítés

A készülék akár teljes mértékben eltávolítja a szerves vegyületeket, illetve a szennyezőanyagokat a vízből. Ezen kívül csökkenti a víz zavarosságát, valamint eltávolítja például a vasat és a mangánt a folyadékból. Az ózonnal történő fertőtlenítés környezetvédelmi szempontból is előnyösebb más víztisztítási eljárásokhoz (pl.: klórral való tisztítás) képest, mivel az oxigén ózonná alakítása során nem termelődik egészségkárosító melléktermék. 

ozon-sterilizator_102.jpg

Konyhai sterilizálás

A konyhában található felületek is könnyedén lehetnek baktériumforrások, így az ezeken található mikroorganizmusok vegyszermentesen tüntethetők el az ózonsterilizátornak köszönhetően. Továbbá a készülék szagmentesítésben is élen jár, így főzés után nem kell azon aggódni, hogy az egész lakás úszik az aktuális ebéd illatában.

ozon-sterilizator_112.jpg

Ruhák sterilizálása

A készülék semlegesíti a cipők kellemetlen szagát, sterilizálja a babaruhákat, sőt a játékokat is. Az ózonos ruhamosás elősegíti a baktériumok elpusztítását, illetve a színek megőrzését. Az Adler gépe a ruhák baktériummentesítése mellett képes elpusztítani az új bútorok által kibocsátott szagokat, valamint a festési, felújítás után keletkezett káros anyagokat.

Használd ki a termék széles körű felhasználhatóságát háztartásodban, és élvezd ki a fertőtlenített felületek nyújtotta biztonságot!

A készülék használata:
 
Alkalmazás
Idő
Funkciók
Nappali, hálószoba
10 perc
Eltávolíthatja a dohányzás okozta szagokat. Kevésbé poros levegőt eredményez. Frissen tarthatja a szobát.
Fürdőszoba, konyha
10 perc
Eltávolíthatja a fürdőszobai kellemetlen szagokat, a konyhában a főzés kellemetlen illatait.
Állatok
10 perc
Eltávolíthatja az állatok okozta szagokat, így egészséges levegőt biztosítva.
Ruhás- és cipősszekrény
10 perc
Semlegesítheti a cipők, ruhák kellemetlen szagát.
Új bútorok, frissen festett szoba
10-30 perc
Megszüntetheti az új bútorok okozta szagokat, illetve festés és egyéb felújítási munkálatok utáni szagokat.
Kéz- és lábmosás
10-30 perc
Mossa meg kezeit, lábait ózonos vízzel, mivel eltávolíthatóak vele a baktériumok.
Fehér ruhák sterilizálló mosása
20 perc
Fertőtlenítse/mossa ruháit ózonos vízben a színek megőrzéséhez, illetve a baktériumok eltávolításához.
Babaruhák, eszközök fertőtlenítése
10 perc
Sterizálhatóak vele a babaruhák, eszközök, játékok. Elpusztíthatóak a rajta lévő baktériumok.
Fogápolási termékek sterilizálása
5-10 perc
Tartsa tisztán fogkeféjét, és egyéb eszközeit, ezzel megelőzve a fertőzéseket.
Bőrápolás
10-20 perc
Mossa arcát ózonos vízzel, megtisztítva ezzel a pórusokat, így bőre egészségesebb lesz.

 

Használd ki a termék széles körű felhasználhatóságát háztartásodban, és élvezd ki a fertőtlenített felületek nyújtotta biztonságot!



Megnézem a készüléket!

Szólj hozzá

egészség tisztaság műszaki cikkek fertőtlenítés marketworld ózonsterilizátor