2021. jún 23.

Szódagép - a nyár sztárja

írta: MarketWorld webáruház
Szódagép - a nyár sztárja

A tökéletes készülék, ha gyors felfrissülésre vágysz a kánikulában

Végérvényesen beköszöntött a kánikula, így mindannyian azon vagyunk, hogy minél hatékonyabban lehűtsük magunkat az embert próbáló hőségben. Ennek részeként egytől egyig ismerjük azokat a praktikákat, amelyek ilyenkor növelik a komfortérzetünket, ilyenek például a hűvösebb órákban történő szellőztetés, a sötétítés, a hideg vizes borogatás alkalmazása vagy a ventilátorok és klímaberendezések használata. Azonban még egy további módszerrel megtoldható a fenti hűsölési módszerek sora, méghozzá a szódagépek alkalmazásával. 

42002412-5.jpg

forrás: sodastream.hu

 

A tartalomból:

• A szódagép használata

• A szódagép előnyei

• A 3 legfinomabb limonádé - receptek

A szódagép használata

Ha pillanatok alatt szeretnél friss, hűsítő bubis vízhez jutni, egy ilyen készülékkel egy gombnyomással elkészítheted a folyadékot. A szódagép használatánál mi sem egyszerűbb, hiszen nincs más teendőd a gépezettel, mint csapvízzel feltölteni a palackot, majd a gépbe helyezni azt. Ezután a szénsavasító gombot addig kell nyomnod, amíg el nem éred az általad igényelt savassági szintet. Azonban nemcsak közönséges szódavizet készíthetsz a háztartási kisgéppel, hanem vásárolhatsz hozzá különböző ízesítésű szörpöket is, amelyekkel olyan népszerű üdítőket állíthatsz elő saját konyhádban, mint 7 Up, Mirinda vagy Pepsi. Ha ízesíted a vizet, a gépből kivéve add hozzá a szörpöt, végül keverd el a pohár tartalmát, és már kész is vagy!

hogyan.jpg

forrás: sodaco.hu

 

A szódagép előnyei

Talán nem is gondolnád, de a szódagép számos olyan előnyös tulajdonsággal rendelkezik, ami miatt neked is érdemes egyet beszerezni. 

• Kényelmes: egy szódagéppel többé nincs szükséged arra, hogy boltban vedd meg a palackozott ásványvizet. Hogy ez miért is fontos? Így nem kell cipelned a nehéz 1,5 – 2 literes vizeket.

• Higiénikus: egy szódakészítő sokkal egészségesebb megoldást jelent a vízfogyasztást tekintve, ugyanis a boltban vásárolt vízről nem tudod, hogy előtted mennyien taperolták össze az adott palackot. Ezáltal esetleg belekerült-e valami baktérium az üvegbe. 

• Gyors: egy gombnyomás, és kész is a friss szóda vagy üdítő. Mint már említettük, csak annyit kell tenned, hogy addig nyomod a szénsavasító gombot, amíg eléred a kívánt eredményt. 

• Elérhető: otthonodban bármikor előállíthatsz egy adag szódát csapvízből a gép segítségével. Sőt, ha vendégeid vannak, biztosan díjazzák, ha készítesz nekik néhány ínycsiklandó limonádét, görgess lejjebb, ugyanis megmutatunk néhányat a legfinomabb limonádék közül recepttel együtt! 

• Környezetbarát: 1 liter otthon elkészített szódavíz kb. 50 forintra jön ki, ami olcsóbb, mint a boltban megvásárolt palackozott víz. 

• Tartós: abban az esetben, ha például Sodastream gépet vásárolsz, egy palackot akár 3 évig is használhatsz, ráadásul ezzel a környezettudatosságért is teszel, hiszen nem erősíted a PET palackot vásárlók táborát.

32-milliard-dollarert-vesz-szodagepes-ceget-a-pepsi_lgc.jpg

forrás: mfor.hu

 

A 3 legfinomabb limonádé - receptek

Ha már unod a szódavizet, de szereted a friss gyümölccsel készült innivalókat, próbáld ki az alábbi limonádékat, amelyekkel feldobhatsz egy étkezést és garantáltan lehűtenek a legnagyobb melegben is.  

honey-lemon-soda-beverage-photography.jpg

 

Dinnyés limonádé

Ha nyári gyümölcs, akkor görögdinnye! Hiszen nincs is frissítőbb egy lágy dinnyés innivalónál, amit elkortyolgathatsz az erkélyen egy napernyő alatt vagy az udvaron a medence mellett. A kerek, zöld héjba burkolózott gyümölcs rendkívül egészséges, telis-tele van folyadékkal, ami a kánikulában jól jön, ráadásul ebből kifolyólag jótékonyan hat az anyagcsere-folyamatokra. Emellett a dinnye A-, B- és C-vitaminban gazdag, magnéziumot, szelént, káliumot, kalciumot is tartalmaz. Egy ilyen gyümölcsös limonádé kipróbálásával csak nyerhetsz. 

Hozzávalók:

• 1 bögre víz

• 1 bögre cukor (helyettesíthető mézzel vagy édesítővel)

• 1 bögre frissen facsart citromlé

• 6 bögre görögdinnye

• 5 bögre víz 

• menta

Elkészítés:

1. Turmixold le a kimagozott, összedarabolt gyümölcsöt. Ha nem szeretnéd, hogy gyümölcsdarabok legyenek a limonádéban, szűrd le a levet.

2. Kevés vízzel melegítsd össze a cukrot, amíg a cukor el nem olvad teljesen. Így kész is a cukorszirup, ezt tedd félre hűlni.

3. Egy kancsóba önts szódavizet, majd add hozzá a szirupot és a citromlevet.

4. Ehhez az egyveleghez keverd a dinnyelevet, néhány mentalevéllel turbózd fel a végeredményt, keverd össze a kancsó tartalmát, és tálald jéggel vagy anélkül a nedűt.

fresh-fruit-smoothies-homemade-watermelon-lemonade-portrait-summer-fresh-fruit-drink.jpg
 
Áfonyás limonádé

Ezt a bogyós gyümölcsöt érdemes egész évben gyakran fogyasztani, hiszen jótékony hatásainak száma a végtelent súrolja. Csak néhány ezek közül: megakadályozza a zsírsejtek újratermelődését és csökkenti azok számát, valamint magas antioxidáns-tartalma révén hozzájárul a sejtek védelméhez. A gyümölcs színét adó antocianin nevű anyag megóvja az agy bizonyos neuronjait, ezáltal jótékony hatással van a koncentrációs képességre és a memóriára. Ezt az agyserkentő hatású szomjoltót is vedd fel a listádra!

Hozzávalók:

• 250 g áfonya

• 1 dl frissen facsart citromlé

• cukorszirup/méz/édesítő ízlés szerint

• 3 dl szódavíz

Elkészítés:

1. A vizet kivéve turmixold össze az alapanyagokat, majd szűrd le az elkészült levet. 

2. A gyümölcsös sűrítményből annyit adj hozzá a vízhez, amennyit szeretnél. Ebben az esetben is feldobhatod a limonádét néhány mentalevéllel a még frissítőbb íz kedvéért. 

blueberry-lemonade.jpg

forrás: jamiegeller.com

 

Bodzás limonádé

A nyári szezon beköszöntével hirtelen mindenfelé látunk bodzaízesítésű ételeket, italokat. Nem csoda, hiszen karakteres, ám kellemes aromája képes bárminek újszerű ízélményt adni. A bodza sem különb, mint a már említett alapanyagok: erősíti az immunrendszert. Teaként fogyasztva enyhíti a megfázás tüneteit, de gyulladásos betegségek – fülgyulladás, reumatikus panaszok – esetén is beválhat, mint hasznos otthoni gyógyszer. A-, B- és C-vitamin-, vas-, kálium-, kalcium-, magnézium- és foszfortartalma magas. Limonádéban pedig egyszerűen isteni. 

Hozzávalók:

• 2,5 liter szódavíz

• 6-8 db bodzavirág

• ízlés szerint cukorszirup, méz vagy édesítőszer

• 2 citrom

Elkészítés:

1. A bodza vastag szárait távolítsd el, majd alaposan tisztítsd meg a virágokat, és helyezd azokat egy edénybe.

2. Kevés langyos vízben oldd fel a cukrot, majd add hozzá a szódavizet és a bodzát. 

3. Szeld hozzá felkarikázva az egyik citromot, a másiknak pedig nyerd ki a levét, és öntsd hozzá az egyveleghez. 

4. Keverd össze, majd szűrd le az edény tartalmát, és már tálalhatod is a limonádét magas poharakban citromkarikákkal díszítve.

elderflowerlemonade.jpg

forrás: zliving.com

 szodagep.jpg

Tekintsd meg teljes szódagépkínálatunkat itt!

Szólj hozzá

háztartás limonádé sodastream szódagép marketworld limonádé recept otthoni szódagép sodaco sodastream szörp szódagép palack szódakészítő gép