2021. sze 24.

A legszuperebb almás receptek idén őszre

írta: MarketWorld webáruház
A legszuperebb almás receptek idén őszre

Almára fel!

Ha ősz, akkor almás ételek, ez nem is kérdés. A főételektől a desszertekig mindenben jól funkcionál az egészséges gyümölcs. Megmutatjuk, nekünk melyek a legnagyobb kedvenceink a levesektől kezdve a desszertekig. Te is próbáld ki a recepteket, és töltsd az őszt almás mámorban!

apple-orchard.jpg


Fahéjas almaleves

A fahéj és az alma párosa ütős. Lehet szeretni vagy utálni, de szó nélkül elmenni mellette lehetetlen. Ha egy könnyű, ízletes levesre sosem mondasz nemet, az alábbi receptet ki kell próbálnod. A leves elkészítése rendkívül egyszerű, semmilyen megerőltető gasztronómiai műveletet nem igényel. Bármikor gyorsan elkészítheted.

Hozzávalók:

• 10 dkg cukor
• 3 db szegfűszeg
• 60 dkg alma
• 1 csipet só
• 5 dkg liszt
• 2 dl főzőtejszín
• 1 rúd fahéj
• citromlé

Elkészítés:

1. A szegfűszeget, a fahéjat, a sót és a cukrot tedd másfél liter vízbe, majd forrald fel. 5 perc forralás után szűrd le a folyadékot.

2. A megtisztított almát kockázd fel, majd rakd bele az edénybe, és 3 perc alatt főzd meg.

3. A tejszínből a liszttel készíts habarást. Amikor megfőtt az alma, vedd ki a folyadékból, és add hozzá a habarást folyamatos keverés mellett. 5 perc forralás után ereszd vissza a lébe az almákat és ízesítsd citromlével a levest.

Recept forrása: mindmegette.hu

5c31dad798c7f5874d22d6b26e7e7ba2.jpg

forrás: tesco.hu


Máglyarakás

Ez az édesség számos formában létezik a világ különböző pontjain. Kanadában például juharsziruppal öntik le ezt a finomságot miután elkészült, Hong Kongban madártejjel turbózzák fel, majd szerecsendióval hintik meg, a belgák pedig barna cukrot, mazsolát, almát, fahéjat használnak, hogy a nyalánkság még kívánatosabb legyen. Te is variálhatsz az összetevőkön, ha tavasszal készíted az édességet, le is cserélheted az almát eperre.

Hozzávalók:

• 30 dkg porcukor
• 1 l tej
• 1 kg alma
• 25 dkg baracklekvár
• 25 dkg kalács
• 1 csomag vanillincukor
• 4 tojás
• 15 dkg vaj
• 1 mk. őrölt fahéj
• zsemlemorzsa

Elkészítés:

1. Az almákat hámozd meg, szedd ki a magházukat, és vékonyan szeleteld fel őket. Az almát szórd meg a fahéjjal, és a vaj egyharmadán párold meg. A tojássárgát a vajjal, a vanillincukorral és a porcukor felével verd habosra.

2. Forrald fel a tejet, öntsd a tojásos masszára, és a kalácsdarabokat locsold meg vele.

3. Vajazz ki egy tepsit, szórd meg zsemlemorzsával és a kalács felét halmozd az aljára. Erre helyezd el a megpárolt almákat, majd a maradék kaláccsal fedd be.

4. A lekvárt keverd össze 1 dl vízzel és kend meg vele a kalács tetejét.

5. 180 fokra előmelegített sütőben süsd meg a süteményt.

6. A tojásfehérjékből verj kemény habot, add hozzá a porcukor másik felét és a maradék lekvárt. Kend rá a sütemény tetejére, majd tedd vissza a sütőbe, hogy a hab megpiruljon. Ekkor alacsonyabb hőfokon süsd az édességet, nehogy megégjen.

Recept forrása: femina.hu

29097007_ea5575e63c3f183623be9f3e8a0dcaa8_wm.jpg

forrás: sobors.hu


Almás pite

Bár Észak-Amerikában a pite egy ízig vérig amerikainak titulált édesség, valójában Angliából származik a sütemény. A szigetországban 1381-ből maradt fenn az első almás pite receptje, bár ez nem teljesen hasonlít arra a pitereceptre, amit hazánkban szoktunk alkalmazni. Ősszel gyakran köszön vissza ez a desszert az asztalokról.

Hozzávalók:

Töltelék:

• 1 kg alma
• 10 dkg porcukor
• 1 tk. fahéj
• 1 db citrom

Tészta:

• 25 dkg vaj
• 50 dkg teljes kiőrlésű liszt
• 10 dkg cukor
• 2 tojás
• 1 zacskó sütőpor

Elkészítés:

1. A tésztához a lisztet keverd el a sütőporral, majd add hozzá a vajat. Ha elkeveredett, add hozzá a cukrot és a tojásokat. Ezután tedd félre pihentetni az egyveleget a hűtőbe.

2. Hámozd meg és reszeld le az almákat, a citrommal, fahéjjal és porcukorral ízesítsd.

3. A tésztát nyújtsd fél centi vastagságúra, majd felezd el. A tészta egyik felét tedd sütőpapírral bélelt tepsibe, kend meg a töltelékkel, a tészta másik felével rácsozd be a tetejét.

4. 180 fokra előmelegített sütőben fél óra alatt süsd készre a süteményt.

5. Tálald melegen, a tetején vaníliafagyival.

Recept forrása: sobors.hu

homemade-mini-apple-pie-with-cinnamon.jpg

Szólj hozzá

alma leves konyha ősz főzés recept pite sütés étkezés almás pite konyhai eszköz marketworld